04.04.2022

ŞİİR VE KOMPOZİSYON YARIŞMASINDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ.

Diyanet İşleri Başkanlığımızca ülke genelinde Lise ve Ortaokul öğrencileri arasında yarışmalar düzenlendi.

“18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi"etkinlikleri kapsamında devletin bekası, milletin huzuru için iman dolu göğüsleriyle Çanakkale'yi geçilmez kılan, Anadolu'daki Milli Mücadele'nin meşalesini ateşleyen şehitlerimizin kutlu mücadelesini diri tutmak “12 Mart İstiklâl Marşı'nın Kabul Edildiği Gün ve Mehmet Âkif ERSOY'u Anma Günü" etkinlikleri kapsamında Kurtuluş Savaşı'nın amacını ve ruhunu, milletin bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklâl Şairimiz'in dizelerinde hissettiğimiz milli ve manevi ruhu yansıtacak ve yaşatacak genç nesillere ulaşmak amacıyla, Çal İlçe Müftülüğümüzün düzenlediği Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

İlçe Müftülüğümüzde düzenlenen törene İlçe Müftüsü Abdullah VURUCU ile beraber Şube Müdürü Fatih DEMİRKAYA, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.

Törende konuşma yapan İlçe Müftüsü Sayın Abdullah VURUCU amaçlarının yarınların büyükleri olan çocuklara Çanakkale ruhunu aşılamak ve bu konuda bilgi sahibi olmalarını sağlamak olduğunu belirterek, “Bu ülke için Çanakkale’de canını feda etmiş tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. Emeği geçen okul müdürlerine, öğretmenlere ve ailelere teşekkür etti. Katılım sağlayan tüm öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.