08.04.2020

VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU ÇAL HALKINA HİZMETE DEVEM EDİYOR.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi İlçemizde de Kaymakamlığımız tarafından kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu bünyesinde görev alan İlçe Müftülüğümüz Din Görevlileri, İlçemizde Sokağa Çıkma Yasağı kapsamında yer alan Kronik Hasta ve 65 yaş üstü vatandaşımızın resmî işlemlerinin gerçekleştirilmesinde ve ihtiyaçlarının giderilmesinde; Sokağa Çıkma Yasağının başladığı ilk andan itibaren hizmet etmektedirler.

Sundukları din hizmetinin yanında, her gün 10.00 ve 15.00 saatlerinde başlayan ve düzenli olarak devam ettirilen ziyaretleri gerçekleştiren Din Görevlilerimiz, halkımızın sağlıktan ev ihtiyaçlarına, resmî işlerinden tüm talep ve ihtiyaçlarına kadar özveriyle vatandaşlarımızla yakından ilgilenmektedirler.

Ayrıca İlçe Kaymakamımızın uygun görmesiyle Vefa Sosyal Destek Grubunun koordinasyon görevi bizzat Çal İlçe Müftülüğü tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda İlçe Müftülüğümüzce 112 Acil Vefa İletişim Çağrı Merkezi an be an takip edilmekte, talep ve ihtiyaçlar ilgili kurumlara ve sahada aktif bir şekilde hizmet yürüten din görevlilerimize iletilmektedir. Çal İlçe Müftülüğümüzce 7/24 esasına dayalı bir şekilde Vefa Sosyal Destek Grubunun koordinasyon hizmeti gerçekleştirilmekle birlikte, 112 Acil Vefa İletişim Çağrı Merkezine, sahada hizmet yürüten din görevlilerimize veya diğer kurum ve kuruluşlar vasıtasıyla iletilen talep ve ihtiyaçlar kayıt altına alınarak Kaymakamlığımıza günlük rapor halinde sunulmaktadır.

Gün içerisinde halk sağlığını koruyucu anons ve ilanları da düzenli olarak yerine getiren Din Görevlilerimiz tarafından her gün minarelerimizden Yatsı ezanı sonrasında da dualar yapılmaktadır.

Devletimizin, milletimizin içinde bulunduğu bu zorlu süreçte Müftülük olarak Diyanet İşleri Başkanlığımızın emir, tavsiye ve yönlendirmelerinden güç alarak üzerimize düşen her türlü vazifeyi yerine getirmeye devam etmakteyiz.

Yüce Rabbimiz Devletimizi, Milletimizi, tüm İslam beldelerini ve bütün insanlığı bu salgın hastalıktan bir an evvel kurtarsın.