26.02.2020

YASİN SADETTİN YILDIZ' DAN ÜÇ AYLAR VE KANDİL MESAJI

Saygıdeğer Okuyucularım!

Allah’ın selamı, bereketi, afiyeti üzerinize olsun. Bizleri tekrar manevi feyiz ve bereket mevsimi olan Üç Aylar’a (Recep, Şaban, Ramazan) ulaştıran Yüce Mevla’ya hamdolsun. Ümmeti olmakla şerefyap olduğumuz Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’ya (sav) salat ve selam olsun. 25 Şubat Salı günü Recep ayına girmiş bulunuyoruz. Recep ayının ilk Cuma gecesi olan 27 Şubat’ı 28 Şubat’a bağlayan gece Regaib Kandilini idrak edeceğiz. Yine Recep ayında idrak edeceğimiz Mirac Kandili 21 Mart Cumartesi günüdür. Şaban ayının 15. Gecesinde Berat Kandili ile cehennemden kurtuluş beratını talep edeceğiz. Kur’an-ı Kerim’in nuruyla bereketleneceğimiz Ramazan-ı Şerif’in 27. Gecesinde Kadir Gecesini idrak edeceğiz.

Resûl-i Ekrem (sav) Recep ayı geldiğinde “Ey Allah’ım! Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl, bizi ramazana kavuştur.” (Ahmed b. Hanbel, Müsned, I, 259) şeklinde dua etmiştir. Regaib; ragibe kelimesinin çoğuludur. Rahmet, nimet ve iyiliği bol demektir. Regaib gecesi duaların kabul edildiği, Cenab-ı Allah’ın mü’min kullarına ihsan ve ikramının bol olduğu gecedir. Beş vakit namazdan önce sabahlı-akşamlı günde iki vakit kılınan namazın ilk emredildiği gecedir.

Dini hayatımızı renklendiren, imanımızı vecde getiren bu mübarek geceyi arınma vesilesi edinelim. Tevbe-istiğfar ederek hayatımızı otokontrolden geçirelim. Kur’an-ı Kerim okuyalım. Çoluk çocuğa hediye vererek onları sevindirelim. Kabirleri ziyaret ederek vefat eden yakınlarımızı yâdedelim. Geçmişte ihmal edilmiş farzların kazasını yerine getirelim. Hz. Peygamber (sav) Efendimize salat-ü selâm getirelim. Pek kısa olan ömrümüzü böyle bulunmaz fırsatlarla uzatalım. Yüce Mevla’nın rahmetine ve rızasına daha yakın olalım. Kandil vesilesiyle başta anne-babalarımız olmak üzere büyüklerimizin hal ve hatırlarını soralım. Kandillerini tebrik edelim. Eş, dost, akraba ve komşularımızla kandilleşelim. Uyalım Hz. Muhammed’e... Doyalım o rahmete… Dur diyelim gaflete!...

Bu duygu ve düşüncelerle Üç Aylarınızı ve Regaib Kandilinizi tebrik eder, af ve mağfiret mevsiminin ilçemize, yöremize, ülkemize, İslâm Alemine hayır ve bereket getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim. Birliğimizin ve beraberliğimizin perçinlenmesine; nifakın ve ayrılığın yok olmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Çarşı Camindeki kandil programına halkımızı davet ediyor, saygılar sunuyorum.

Yasin SadettinYILDIZ

Buldan Müftüsü