30.05.2019

KADİR GECESİ MESAJI

Saygıdeğer Okuyucularım!

Allah'ın selamı, bereketi, afiyeti üzerinize olsun. Sahuruyla, iftarıyla, orucuyla, teravihiyle, mukabelesiyle, verilen zekat ve fitreleriyle rahmet ayı Ramazanın son demlerini yaşarken Kadir Gecesine ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. Hamdolsun rabbimize. 31 Mayıs Cuma'yı 1 Haziran Cumartesiye bağlayan gece Ramazanın 27. gecesidir. Bu geceyi Kadir Gecesi olarak idrak edeceğiz.

Yüce Mevla bu gece hakkında Kur'an-ı Kerim'de bir sure indirmiştir. Kur'an-ı Kerim'de zikredilen tek gece Kadir Gecesidir. Şöyle buyurur Cenab-ı Hak:

1. Biz, onu (Kur'an'ı) Kadir Gecesinde indirdik

2. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin?

3. Kadir gecesi, bin aydan hayırlıdır.

4. O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail), her iş için iner dururlar.

5. O gece, esenlik doludur. Ta fecrin doğuşuna kadar.

Peygamberimiz (sav), Hz. Aişe validemize Kadir gecesinde şu duayı yapmayı öğretmiştir:

اللهم إنَك عفوَ كريم تحبَ العفو فاعف عنَي

Allah'ım! Sen affedicisin, affetmeyi seversin, günahlarımı affeyle!

Gönül dünyamızı ma'mur eden Kadir gecesi, kainatın ve varoluşun özeti Kur'an'ın indirildiği gecedir. İnsanın doğru yolu bulması ve mutluluğa ermesini gaye edinen Kerim Kitabın inzal edildiği gecedir Kadir gecesi. Kadir gecesi affa giden yol ve tevbelerin kabul edildiği kutlu gecedir. Kadir gecesini inanarak ve sevabını Allah’tan bekleyerek ihya edenin, geçmiş günahları bağışlanır müjdesine nail olmak için camilere koşalım. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin sembolü olan camilerimiz, namaz kılan mü’minlerle ziynetlenir. Kadir gecesini kaza namazı kılarak, Kur’an-ı Kerim okuyarak, Müslümanları sevindirerek ihya edelim. Seksen üç yıl dört ay ibadet etmiş gibi sevap kazanalım. Bu geceyi fırsat bilerek kötü duygu ve düşüncelerden arınalım. İyi ve güzel davranışlarımızı çoğaltalım. Kötü davranışlarımızın azalmasına vesile kılalım. Kadir gecesi vesilesiyle Yüce Allah’ın katındaki kadrimizi, değerimizi yükseltelim.

Bayramlar milletçe birlik ve beraberliğimizi perçinlediğimiz, büyüklerimize saygı küçüklerimize sevgi gösterdiğimiz müstesna zaman dilimleridir. 4 Haziran Salı günü Ramazan Bayramına ulaşacağız. Bayram öncesinde ve bayram vesilesiyle kabir ziyareti yaparak geçmişlerimize Kur’an-ı Kerim okuyalım. Bayram vesilesiyle anne-baba ziyareti akraba ziyareti konu komşu ziyareti gerçekleştirelim. Büyüklerimizin ellerini öpelim. Küçükleri sevindirelim. Güzel hasletleri yaşatmaya devam edelim. Türkiye Diyanet Vakfı aracılığı ile uzak diyarlardaki Müslüman kardeşlerimize fitre ve zekâtlarınızı ulaştırabilirsiniz. SMS yoluyla FİTRE yazıp 5601’e göndererek 23 TL tutarında sadaka-i fıtır ibadetinizi yerine getirebilirsiniz. İlçemizde bayram namazı 06.21’de kılınacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Kadir Gecenizi ve yaklaşan Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle tebrik ediyor; Birlik ve Beraberliğe, insanlığın hidayetine, huzur ve saadete vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

Yasin Sadettin YILDIZ

Buldan Müftüsü