26.03.2020

Din Gönüllülerimiz Vatandaşlarımıza Hizmette Başı Çekiyor.

İçişleri Bakanlığımız tarafından Ülkemiz genelinde oluşturulması talimatlandırılan ve İlçemizde de Kaymakamlığımız tarafından kurulan Vefa Sosyal Destek Grupları bünyesinde İlçe Müftülüğümüz Din Görevlileri ve TDV Gönüllülerimiz, İlçemizde Sokağa Çıkma Yasağı kapsamında yer alan kronik hasta ve 65 yaş üstü vatandaşlarımızın resmî işlemlerinin gerçekleştirilmesinde ve ihtiyaçlarının giderilmesinde; Sokağa Çıkma Yasağının başladığı ilk andan itibaren hizmet etmektedirler.

Sundukları din hizmetinin yanında her gün 10.00 ve 15.00 saatlerinde başlayan ve düzenli olarak devam ettirilen ziyaretleri gerçekleştiren Din Görevlilerimiz, halkımızın sağlıktan ev ihtiyaçlarına, resmî işlerinden tüm müracaatlarına ilgilenmekte; Vefa Sosyal Destek Grubu başkanlığı koordinasyonundaki tüm kurumlarımızla koordinasyon içerisinde Müftülüğümüze iletilen ya da sahada karşılaşılan tüm taleplere yetişmeye çalışmaktadırlar.

Gün içerisinde halk sağlığını koruyucu anons ve ilanları da düzenli olarak yerine getiren Din Görevlilerimiz tarafından her gün minarelerimizden Yatsı ezanı öncesinde sala, yatsı ezanı sonrasında da tekbir ve salât-ı ümmiyeler eşliğinde dualar yapmaktadırlar.

Devletimizin, milletimizin içinde bulunduğu bu zorlu süreçte Müftülük olarak Diyanet İşleri Başkanlığımızın emir, tavsiye ve yönlendirmelerinden güç alarak üzerimize düşen her türlü vazifeyi yerine getirmeye devam edeceğiz.

Yüce Rabbimiz Devletimizi, Milletimizi, tüm İslam beldelerini ve bütün insanlığı bu salgın hastalıktan bir an evvel kurtarsın.