01.10.2018

Güz Dönemi Bayan Fahri Kur'an Kursu Öğreticiliği Sınavı

2018-2019 Yılı Güz Dönemi Bayan Fahri Kur'an Kursu Öğreticiliği Sınavı

îlimiz İlçe Müftülüklerinde 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı Güz döneminde ihtiyaç duyulan Kur'an kurslarında ek ders ücreti karşılığı görevlendirilmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı Kuran Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar ile Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönergesi ile Vaizlik, Kur'an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik ve Müezzin-Kayyımlık Kadrolarına Atama ve Bu Kadroların Basamaklarında Yükselme Yönetmeliğinin 9. ve 18. Maddeleri ile Başkanlığımızın 09/09/2016 tarihli ve 44009, 18/05/2017 tarihli ve E.35458 ile 17/08/2018 tarihli ve E.113759 sayılı yazılan ve ekleri gereğince geçici (BAYAN) Kur'an Kursu Öğreticiliği sözlü sınavı yapılacaktır.

SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48' inci Maddesinde belirtilen şartları taşımak,

2) Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5'inci maddesinin (b) bendinde belirtilen "Ortak Nitelik" şartını taşımak,

3) İmam-Hatip Lisesi mezunu veya üstü dini öğrenim düzeyine sahip olmak,

4) Kur'an kursu Öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmamak,

5) 2016 yılı KPSS (DHBT)'den en az 60 puan almış olmak.

6) 2016 yılı KPSS (DHBT) puanı 60 ve üzeri alan yeterli sayıda müracaatçı bulunmadığı takdirde, 2016 yılı KPSS (DHBT)'ye girmiş olmak,

7) 4-6 Yaş grubu Kur'an kursları için; 3'üncü maddede belirtilen dini öğrenim düzeylerinden birine sahip olmakla birlikte çocuk gelişimi ve eğitimi alanıyla ilgili resmi diploma veya 19.01.2017 tarihinden önce herhangi bir kuruluştan çocuk gelişimi ve eğitimi alanıyla ilgili 296 saat ve üzeri belge veya sertifikaya sahip olmak veya 19.01.2017 tarihinden sonra herhangi bir kuruluştan çocuk gelişimi ve eğitimi alanıyla ilgili 380 saat ve üzeri belge veya sertifikaya sahip olmak.

8) Başkanlığımızın 17/08/2018 tarihli ve E.113759 sayılı 2018-2019 Eğiti m-Öğretim Yılı Kur'an Kursları Uygulama Esasları yazısının 4-6 Yaş Grubu Öğrencilere Yönelik Din Eğitimi Verilen Kur'an Kursları Maddesinde belirtilen şartlardan birini taşıyor olmak.

(BU MADDEDE BELİRTİLEN ŞARTLAR DETAYLI BİR ŞEKİLDE EKTE GÖSTERİLMİŞTİR)

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48" inci Maddesinin 8. bendindeki Güvenlik Soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1 - Dilekçe,

2- T.C. kimlik no'lu nüfus cüzdanı fotokopisi,

3- En son öğrenim durumunu gösterir belge/diploma fotokopisi,

4- 2016 yılı KPSS (DHBT) sonuç belgesi,

5- Varsa hafızlık belgesi fotokopisi

BAŞVURU. SINAV. GÖREVLENDİRME İŞLEMLERİ VE DİĞER HUSUSLAR

1) Başvuru şartlanın taşıyan adaylar en geç 08/10/2018 Pazartesi mesai bitimine kadar dilekçeleri ve KPSS (DHBT) sonuç belgeleri ile görev almak istedikleri İlçe Müftülüğüne müracaat edeceklerdir. Her aday sadece bir İlçe Müftülüğüne müracaat edebilir.(ya normal Eğitim-Öğretime ya da 4-6yaş gurubuna) Birden fazla ilçeye müracaat edenlerin müracaatları iptal edilip sınava alınmayacaklardır.

2) Sınav, Merkezefendi ilçesi Hacı Karacalar (İl Müftülüğünün arka sokağında bulunan Camii) Camiinde 10 Ekim 2018 tarihinde saat 09:00'da yapılacaktır.(Başvurunun çok olması halinde sınav 11 Ekim 2018'de devam edecektir) Sınav sonuçları her ilçenin internet sitesinden ve İlimiz Müftülüğü https://denizli.divanet.gov.tr internet adresi "duyurular" bölümünde ilan edilecektir.

3) Her aday müracaat etmiş olduğu ilçeye göre sınava katılacak olup başarı sıralaması müracaat etmiş olduğu ilçeye göre belirlenecektir.(Müracaat ettiği İlçeye yerleştirilememesi durumunda, talep etmesi halinde ihtiyaç duyulan başka bir ilçede görevlendirilebilecektir.)

4) Görevlendirmeler, öncelikle 2016 yılı KPSS (DHBT)'den puanı 60 ve üzeri olup sözlü sınav sonucu başarılı olan adaylar arasından en yüksek puan alandan başlamak suretiyle, sözlü sınav puanı esas alınarak yapılacaktır. Geçici Öğretici ihtiyacı 2016 yılı KPSS (DHBT) puanı 60 ve üzeri olup sözlü sınav sonucu başarılı olan adaylarla karşılanmaması halinde; 2016 yılı KPSS (DHBT) puanı 60'ın altında olup sözlü sınav sonucu başarılı olan adaylar arasından en yüksek puan alandan başlamak suretiyle, sözlü sınav puanı esas alınarak yapılacaktır. Sözlü sınav puanlarının eşit olması halinde sırasıyla öğrenim düzeyi yüksek olana, KPSS puanı yüksek olana, doğum tarihi önce olana öncelik verilecektir.

5) Sınav ve görevlendirme süresince İl ve İlçe Müftülüklerimizin internet sitelerinden yapılacak tüm duyurular tebligat sayılacaktır.

6) Sınav öncesi, sonrası ve görevlendirme sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı belge verdiği ya da beyanda bulunduğu tespit edilen adayların başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi yerleştirilmeleri yapılsa dahi görevleriyle ilişikleri kesilecektir. İdare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal yollardan tazmin edilecektir.

7) Bu duyurudaki şartlar, bu sınav için geçerlidir.

8) Bu duyuruda yer almayan hususlarla ilgili olarak Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği, Vaizlik, Kur'an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik ve Müezzin-Kayyım Kadrolarına Atama ve Bu Kadroların Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği, Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği ile Diyanet İşleri Başkanlığı Kur'an Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar, Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönergesi hükümleri geçerlidir.

SINAV KONULARI

Kur'an-ı Kerim, Ezber ve tecvit kuralları ile Dini bilgiler (İtikat, ibadet, siyer ve ahlâk konulan),

İLETİŞİM

SırakapılarMah. 1582 Sk.No:18. Merkezefendi/DENİZLİ Telefon: (0 258) 241 06 38 Dahili No : (123)