19.03.2024

Hacı Osman Nuri Yılmaz Kuran Kursuna Belletmen Alım İlanı

Hacı Osman Nuri Yılmaz Kuran Kursuna Belletmen Alımı yapılacaktır.

T.C.

BABADAĞ KAYMAKAMLIĞI

İlçe Müftülüğü

GEÇİCİ KUR’AN KURSU ÖĞRETİCİ SINAV İLANI DUYURUSU

Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizlik, Kur’an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik ve Müezzin- Kayyım Kadrolarına Atama ve Bu Kadroların Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği.  Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği. Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği.

İlçe Müftülüğümüze bağlı Hafızlık Erkek Kur’an Kursunda  2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Ek Ders Ücreti Karşılığı ihtiyaca binaen geçici görevlendirme ile “Hafızlık Eğitimi Destek Personeli” alımı uygun görülmüştür.

A-SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

1- Erkek olmak.

2- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

3- Hafız olmak.

4- İmam-Hatip Lisesi mezunu veya Dini Yükseköğrenim mezunu olmak.

5- Görevlendirmeler Serinhisar İlçe Müftülüğü sınav kurulunca yapılacak mülakat sınavı sonucuna göre mülakattan en yüksek puanı alan adaylardan atamaya başlanacaktır. Puanların eşit olması durumunda mezuniyet durumu ve doğum tarihi önce olana sıralamada öncelik verilir.

B- BAŞVURU ŞEKLİ

1- Dilekçe. (İlçe Müftülüğüne verilecek olup, adaylar  “HAFIZLIK grubu öğrencilere yönelik” Kur’an Kurslarında görev alacak erkek adaylar müracaat edeceklerdir.)

2- T.C.kimlik no’lu nüfus cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı fotokopisi.

3- En son öğrenim durumu gösterir belgenin kurumca onaylı fotokopisi.

4- Hafızlık belgesi aslı veya onaylı fotokopisi.

C-BAŞVURU, SÖZLÜ MÜLAKAT İŞLEMLERİ:

1- Hafızlık eğitimi destek personeli olarak başvuru yapmak isteyen adaylar Serinhisar İlçe Müftülüğüne aşağıda belirtilen müracaat tarihleri arasında görev almak istediğini belirten dilekçe ve istenen diğer belgelerle birlikte müracaat edeceklerdir.

2- Bu duyuruda belirtilen esaslara uygun olmayan ve e-posta yoluyla yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

3- Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır.

4- Mülakatta 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacaktır.

5- FETÖ/PDY vb. terör örgütleri ile bağlantısı ve iltisakı olduğu tespit edilenlere sınavı kazansalar dahi görev verilmeyecek. Göreve başlamış olsalar bile görevlerine son verilecektir.

6- Bu sınav bir sonraki sınava kadar geçerli olacaktır.

7- Diyanet İşleri Başkanlığı, Kur’an Eğitim ve Öğretimine yönelik Kurslar ile Öğrenci Yurt ve Pansiyon Yönergesi ve Başkanlığımızın ilgili eğitim-öğretim yılına ait uygulama esasları güncellenmesi halinde görevlendirmeler son güncellenmeye göre yapılacaktır.

Müracaat tarihleri    : 15.03.2024 - 21.03.2024

Sınav Tarihi ve Yeri : 22.03.2024  Saat:10:00 Babadağ Müftülüğü