11.05.2018

Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma İl Finali Ulu Camii’de Yapıldı

Denizli İl Müftülüğünce Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Erkek Din Görevlileri arasında Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma İl Finali Yarışması yapıldı.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde Ulu Camii'nde düzenlenen finale 5 ilçeden 5 din görevlisi katıldı.

Seçici kurul; Denizli İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Ortanca’nın başkanlığında, Denizli İl Müftü Yardımcısı Talat Özmet, İl Müftülüğü Vaizi Hasan Dural, Müftü Ahmet Hulusi Efendi Eğitim Merkezi Öğretmeni Sedat Aydınlı ve Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Zeki Abalı’dan oluştu.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda, Bekilli ilçesinden İmam Hatip Aytekin Yiğit birinci, Pamukkale ilçesinden İmam Hatip Hasan Soyuçok ikinci, Merkezefendi ilçesinden İmam Hatip Muhammet Özgent ise üçüncü oldu.

Denizli il birincisi olan Aytekin Yiğit 28 Temmuz 2018 tarihinde Muğla'da yapılacak olan bölge finalinde ilimizi temsil etmeye hak kazandı.

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Ortanca ve jüri üyelerince verildi.

Delikliçınar Camii'nde düzenlenen programa müftülük personeli, din görevlileri, öğrenciler  ve cami cemaati  katıldı.