12.02.2018

İl Vaizi Osman Verim’den ‘Bağımlılıkla Mücadelede Dini Referanslar’ Sunum Vaazı Verildi

Denizli İl Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü, bağımlılıkla mücadele konusunda toplumumuzu bilinçlendirmek, özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi bağımlılık tehlikesinden uzak tutmak için farkındalık oluşturmak amacıyla bir takım çalışmalar yürütmektedir. Bu çerçevede İl Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü Vaiz Osman Verim tarafından Ulu Camii’de Cuma namazı öncesinde ‘Bağımlılıkla Mücadelede Dini Referanslar’ konulu sunum vaaz yapıldı.

İl Vaizi ve Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü Osman Verim sunum vaazında, bağımlılığın toplumumuz ve gençlerimiz için çok ciddi bir tehdit olduğunu, beden ve ruh sağlımızı korumanın dini bir zorunluluk olduğunu, bu konudagerek fert ve toplum olarak gerekse kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları olarak sorumluluklarımızın olduğunu belirtti. Bağımlılık deyince sadece uyuşturucu madde bağımlılığının anlaşılmaması gerektiğini ifade ettiği sunum vaazda; tütün, alkol, kumar, teknoloji ve sosyal medya bağımlılıklarına karşı da topyekün bir seferberlik ruhuyla mücadele etmenin dini bir vecibe olduğunu ayet ve hadisler ışığında anlattı.

Bağımlılıkla mücadele konusunda İl Müftülüğü Bağımlılıkla MücadeleKoordinatörlüğü olarak bugüne kadar Delikliçınar Yeni Camii, Bayramyeri ve Somuncubaba Camilerinde, KYK öğrenci yurtlarında benzer sunum ve konferanslar verildi. Önümüzdeki dönemde başta Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerimizincamilerinden ÇamlıkFatih, Hilal, Esma Hatun, Sevindik Merkez, Zeybek Mimar Sinan, Aktepe Aydoğdu, Kınıklı Asmalıevler, Gezekyatağı, Karşıyaka Şehitler Camilerinde ve diğer ilçelerimizin merkezi camilerinde, Kuran Kurslarında, KYK yurtlarında, okullarda ve okul-aile birliği veli toplantılarında daha verimli çalışmalar yapılmaya devam edilecektir.