24.01.2018

İl Müftüsü Mehmet Aşık’ın Önderliğinde Mehmetçik’e Dua

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye’nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan “Zeytin Dalı Harekatı”nın zaferle sonuçlanması için Denizli genelindeki 1700 (bin yedi yüz) camide kılınan sabah namazında Mehmetçik’e dua edildi.

Denizli Delikliçınar Yeni Camii’nde, Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık’ın katılımıyla program icra edildi.

Delikliçınar Yeni Cami'de sabah namazında din görevlilerinin okuduğu Fetih Suresi sonrası Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık sabah namazını kıldırmasının ardından yaptığı konuşmada, “Afrin'deki operasyonunun başarı ile sonuçlanması için, Cenab-ı Hakk’a iltica etmek, dua ve niyazda bulunmak maksadıyla bir araya geldik. Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş, ‘Zeytin Dalı Harekatı’nın başlamasının ardından ülke genelindeki din görevlilerine bir mesaj göndererek, tüm camilerde yatsı ve sabah namazlarında Fetih Suresi’nin okunması ve dualar edilmesi talimatını vermiştir. Biz de kahraman ordumuza dualarımızla destek olmak için burada toplandık. Rabbim dualarımızı kabul eylesin. Kahraman ordumuzu Mansur ve muzaffer eylesin.”  dedi.

Konuşma sonrasında Müftü Aşık, Fetih Suresi’nin bir bölümünü tilavet etti.

Daha sonra kürsüye çıkan Müftü Aşık, cemaate dua ettirdi.

Yapılan dua sonrası, cami cemaatine çay ve simit ikram edildi.