15.07.2018

İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünden Şehitlik Ziyareti

Denizli İl Müftülüğü, pamukkale ve Merkezefendi ilçe müftülüğü  Gençlik Koordinatörlükleri  tarafından lise öğrencilerine yönelik planlanan yaz Kur’an kurslarında eğitim gören gençler "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" münasebetiyle şehit anneleri ve eşleri ile beraber Denizli şehitliğini ziyaret etti.

İl ve İlçe Gençlik Koordinatörlerinin rehberliğinde gerçekleşen şehitlik ziyaretine, lise yaz kursunda görevli  Kur’an kursu öğreticileri, gençler, şehit anneleri ve şehit eşleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan şehitlikteki program,“Şehitlik ve Vatan Sevgisi” konulu konuşmalarla devam etti.

“Allah yolunda öldürülenleri (şehitleri) sakın ölü sanmayın. Bilâkis onlar diridirler; fakat siz bilemezsiniz” ayetini açıklayan Vaiz Ayse Altuntepe, “Peygamber Efendimiz (s.a.v.)  ise şöyle buyurur:   ‘Hiç  kimse  cennete  girdikten  sonra bütün  dünya'ya  sahip  olsa  bile  tekrar dünya'ya  dönmek  istemez.  Yalnız  şehitler,cennette gördükleri yüce makam ve ikram sebebiyle dünya'ya  dönüp  on  defa  şehit  olmayı  arzu ederler.’ Şehitlik  mertebesi, peygamberlik makamından sonra  en  yüksek  payedir. Rabbim tüm şehitlerimizin mekanlarını cennet, makamlarını ali eylesin.” dedi.

Konuşmanın ardından şehit yakınlarının duygu ve düşüncelerini paylaşması, hüzünlü anların yaşanmasına sebep oldu.

Program şehitler için okunan hatimlerin duası ile son buldu.