12.07.2018

Diyanet İşleri Uzmanı Mesleğe Hazırlık ve Yaz Kur'an Kurslarını Ziyaret Etti

Diyanet İşler Başkanlığı 4/B sözleşmeli personel statüsünde göreve başlayan Kur’an kursu öğreticisi, imam hatip ve müezzin kayyım olarak atanan personele yönelik mesleğe hazırlık eğitimleri kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Mustafa Irmaklı bir dizi program için Denizli’ye geldi.

“Mesleğe Hazırlık Eğitimi” ile yaz Kur’an kursu faaliyetlerini yerinde görmek üzere Denizli’ye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Mustafa Irmaklı’ya, İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Palabıyık eşlik etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Mustafa Irmaklı Denizli Müftü Ahmet Hulusi Efendi Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde sözleşmeli imam hatip ve müezzin kayyımlar ile Denizli İl Müftülüğü koordinesinde düzenlenen sözleşmeli Kur’an kursu öğreticilerinin katıldığı “Mesleğe Hazırlık Eğitimi” derslerine katılan Başkanlık Uzmanı Mustafa Irmaklı, “Milletimizin ve insanlığın bugünü ve geleceği adına yapacağımız en önemli çalışma; hayatın ve varoluşun gayesini idrak eden, kendine, topluma, çevreye ve Rabbine karşı sorumluluklarının farkında olan, Hz. Peygamber’i ve onun tebliğ ettiği üstün ahlaki ilkeleri özümseyen, bütün insanlığın huzur ve güvenini isteyen bir nesil yetiştirmektir. Biliyoruz ki bir nesil yetiştirmek emek, özveri ve zaman isteyen bir iştir. Bu konuda nasihat ya da bilgi aktarımı yanında rol model olmak, yaşayarak örnek olmak daha önemlidir.” dedi.

Daha sonra Merkezefendi Müftülüğü Hilal Camii, Orhan Abalıoğlu Hilal Kur’an Kursu ile Pamukkale Müftülüğü Asmalıevler Camii ve Asmalıevler Gülsüm Yılmaz Kur’an Kurslarını ziyaret eden Başkanlık Uzmanı Irmaklı öğrencilere, “Sevgili çocuklar, sizler inancı sağlam, vatanına, milletine, ezanına, bayrağına bağlı, cesur, özgüveni yüksek ve güzel ahlak sahibi nesiller olarak yetişme gayreti ile Yaz Kur’an Kurslarına geliyorsunuz. Sizleri tebrik ediyorum, ailelerinizi tebrik ediyorum ve sizlere başta Kur’an ve Sünnet olmak üzere islamın evrensel mesajlarını öğretmek için gayret sarfeden hocalarınızı tebrik ediyorum.” dedi.

Ziyaret kursiyer ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.