12.06.2018

Denizli Müftülüğünün Ev Sahipliğinde “Kadir Gecesi Özel” Programı Yapıldı

Kadir gecesi dolayısıyla Denizli Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camii'nde düzenlenen programa katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Kadir gecesi Kur’an ile ilişkimizi muhasebe ederek yeniden en güçlü şekilde tahkim etmek için eşsiz bir fırsattır” dedi.

Kadir Gecesi tüm yurtta dualarla idrak edildi. Vatandaşların camilere akın ettiği gecede, erkek, kadın, genç, yaşlı çok sayıda kişi camilerde saf tutup namaz kıldı, dualar etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Kadir gecesi dolayısıyla Denizli Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camii'nde özel bir program düzenledi. Teravih namazı öncesinde başlayan programda, Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı, ilahi ve kasideler seslendirildi.

Kadir Gecesi özel programına katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, yaptığı konuşmada zaman ve mekânların kendilerinde meydana gelen büyük ve önemli olaylarla değer kazandıklarını belirterek, “Kadir gecesi hayırlarla dolu olayların meydana geldiği bir gecedir. Kadir gecesini önemli kılan en büyük özellik Kur’an’ın bu gece nazil olmaya başlamasıdır” dedi.

Başkan Erbaş, Kur’an-ı Kerim’i okumanın, doğru bir şekilde anlamanın, ona göre yaşamanın ve onun hayat veren ilkelerini en uygun yöntemle bütün dünyaya tanıtmanın, her mü’min için en büyük kulluk sorumluluğu ve en yüce ideal olduğunu söyledi.

Başkan Erbaş, Kadir Gecesinin aynı zamanda kadir, kıymet bilme gecesi olduğuna işaret ederek, “Kadir Gecesi, Kur’an’ın kıymetini bilmeyi, zamanın, nimetlerin, bir vatana sahip olmanın, ezanlarımızın gökleri delercesine okunduğu bir zamanın, birbirimizin, kardeşliğimizin kıymetini bilmeyi hatırlatmaktadır” şeklinde konuştu.

“Bu geceyi kapsamlı bir tefekküre vesile kılarak bütün hayatımızı, Kur’an ve sünnet ölçüsüyle gözden geçirelim” tavsiyesinde bulunan Başkan Erbaş, “Rabbimizle, kendimizle, çevremizle, bütün varlık ve kâinat ile ilişkimizi tevhid, kulluk, adalet, merhamet, sorumluluk ve güzel ahlak üzere sabit kılalım” diye konuşan Başkan Erbaş, konuşmasını şöyle tamamladı:“Allah’ın rahmetinin yeryüzünü kuşattığı esenlik gecesinde bütün hata ve günahlarımıza tevbe ederek bir daha aynı hatalara yaklaşmamak azmi ve bilinciyle af dileyelim. İçten ve samimi dualarımıza bütün insanlığı dâhil ederek kin, haset, nefret, korku, ümitsizlik ve ötekileştirmenin olmadığı; güven, sevgi, saygı, kardeşlik ve dayanışmanın hâkim olduğu bir hayatın ve dünyanın inşası için çalışma azmimizi yenileyelim. Yüce Allah bu geceyi hakkımızda mübarek eylesin, gecenin rahmetine ve faziletine ermeyi bize lütfetsin. Yeryüzüne huzur getirmek üzere inen melekler hürmetine vatanımızı devletimizi, milletimizi ve geleceğimizi her türlü tehlikelerden muhafaza eylesin.”

Programın sonunda İl Müftüsü Mehmet Aşık yaptığı dua da şu niyazlar da bulundu: “Ey Mevlamız! Bizim tövbelerimizi kabul eyle!. Şüphesiz ki sen tövbeleri çok çok kabul eden ve merhametli olansın. Bize hidâyet ver! Hak yola ve sırat-ı müstakime ulaşmayı bizi muvaffak eyle! Yüce Kur’ân’ın hürmetine, âlemlere rahmet olarak gönderdiğin Peygamber hürmetine. Ey Kerim olan Allah! Bizi bağışla. Ey Rahim olan Allah! Bizi bağışla. Ey ikram edenlerin en keremlisi olan Allah! Lütfunla ve ihsanınla bizim günahlarımızı bağışla. Allah’ım! Bizi Kur’ân süsü ile süsle. Kur’ân ile bize lütfet! Kur’ân ile bizi şereflendir. Kur’ân elbisesini bize giydir. Kur’ân hürmetine bizi cennetine koy. Kur’ân hürmetine dünyadaki belalardan ve âhiret azabından bizi koru. Ya İlahi! Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden azat olunan nadide bir zaman diliminde, onbir ayın sultanı Ramazan-ı Şerifte oruçlar tuttuk, namazlar kıldık, Kur’an-ı Kerim’ini okuduk. Gerek boynumuza borç olan, gerekse gönlümüzden kopan sadaka ve zekatlarımızı, hayırlarımızı kimimiz yaptık, kimimiz yapacağız. Sen bizden razı olasın diye, kullarını razı etmeye çalıştık. Hepsini “ticareten len tebur” ayetine uygun, en karlı ticaret olarak sevap defterimize kaydet Ya Rabbi!”

Duanın ardından Başkan Erbaş, Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camii’de Teravih namazını kıldırdı.