31.05.2018

Başkanlık 'Ramazan Buluşmaları' İrşat Ekibi’nden İl Müftülüğümüze Ziyaret

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün “Ramazan Buluşmaları” programı çerçevesinde ilimizi teşrif eden  Umre Hizmetleri Daire Başkanı Yaşar Çapçı ile Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcısı Mehmet Ekim, Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında İl Müftü Yardımcıları Hasan Hüseyin Ortanca, Hasan Hüseyin Palabıyık, Talat Özmet, Personel ve İdari Mali İşler Şube Müdürü Şükrü Uysal, Uzmanlar ve Şefler hazır bulundu.

Ziyarette konuşan  Umre Hizmetleri Daire Başkanı Yaşar Çapçı, “Diyanet İşleri Başkanlığımız 'Ramazan Buluşmaları' programı kapsamında 79 İl’e irşat ekibi oluşturdu. Bu ekipler taşrada vaaz ve irşat hizmetinin yanında taşraya moral ve motivasyon taşımaktadır. Oluşturulan irşat ekipleri, Ramazan ayı boyunca Ankara ve İstanbul dışındaki tüm illerde irşat hizmetlerinde bulunuyor. İrşat ekiplerimiz, camilerdeki vaaz ve irşat faaliyetlerinin yanı sıra ulusal ve yerel radyo ve televizyonlarca düzenlenen programlara da katılıyor.” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Müftüsü Mehmet Aşık ise, “Başkanlığımızın Ramazan ayı münasebetiyle şehrimize irşat ekibi olarak görevlendirdiği misafirlerimizin ziyaretlerinden dolayı, teşekkür ederim. Diyanet İşleri Başkanlığımızın, 2018 Yılı Ramazan ayı teması “İsraf” olarak belirlenmiştir. İlimizdeki Ramazan ayında planlanan programlar yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu ayda yapılan vaaz u nasihatler, cemaatle kılınan beş vakit namaz ve teravih namazları, okunan mukabeleler; tüm mümin kardeşlerimizin ramazan ayını dolu dolu geçirmelerini sağlıyor.” dedi.

Ziyaret, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.