31.05.2018

İl Müftülüğü’nden Engelli Vatandaşlara İftar

Denizli İl Müftülüğü engelli vatandaşlarımıza iftar programı düzenledi.

Polisevi’nde düzenlenen iftar programına, İl Müftüsü Mehmet Aşık, İl Müftü Yardımcıları Hasan Hüseyin Ortanca, Hasan Hüseyin Palabıyık, Talat Özmet, Merkezefendi İlçe Müftüsü Dr. Gencal Şenyayla, Pamukkale İlçe Müftüsü Nihat Sevil, müftülük personeli, İl Müftülüğü Engelli Koordinatörleri ve ilimizde faaliyet  gösteren engelli derneklerinin başkanları, engelli vatandaşlarımız  ve aileleri katıldı.

İl Müftüsü Mehmet Aşık, iftar öncesi masaları dolaşarak engelliler ve aileleriyle ilgilenerek sohbet etti.

Akşam ezanın okunmasıyla İl Müftü Yardımcısı Talat Özmet tarafından yapılan iftar duasının ardından oruçlar hep birlikte açıldı. İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Palabıyık tarafından yemek duası yapıldı.

Duanın ardından konuşma yapan Müftü Aşık, iftar programına katılan engelli  ve ailelerine teşekkür ederek, birlikte iftar yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

“Konuşma engelli bir insanın kendisini ifade etmesi için yardımcı olmanız sadakadır” Hadis-i Şerif'ine atıfta bulunan  Müftü Aşık konuşmasını şöyle sürdürdü; “Unutulmamalıdır ki, Peygamber Efendimizin (sav)  ifadesine göre, görme engelli birine rehberlik etmek, işitme ve konuşma engelli birine anlayacağı bir şekilde anlatmak, bir ihtiyacı konusunda yol göstermemizi isteyen birine yol göstermek, derman arayan dertliye yardım etmek, yürüme güçlüğü çeken bir insanın koluna girip destek olmak ve konuşmakta zorlanan bir insanın meramını ifade etmek sadakadır.  İnancımıza göre bir insanın Allah katında değer kazanması, fiziksel özellikleriyle değil, gönül zenginliğiyle ve yapıp ettikleriyle mümkün olmaktadır. Ayrıca oruçlu ağızlarla yapılan duaların Cenab-ı Allah tarafından kabul edildiği beyan ediliyor. Bu Ramazan ayında davetimize icabet edip bizi kırmayarak buraya kadar geldiniz, soframıza şeref kattınız, bize şeref verdiniz, Allah razı olsun. Allah birlik beraberliğimizi daim eylesin.” dedi.

İftara katılan engelli derneklerinin başkanları, engelli vatandaşlarımız  ve aileleri İl Müftüsü Mehmet Aşık’a “Bizleri her zaman düşünerek değer veren, yanımızda olan İl Müftümüzün şahsında Diyanet İşleri Başkanlığımıza ve bu ramazan ayında sofrasını açarak bizleri  sevindirmesinden dolayı İl Müftümüze çok teşekkür ederiz.” dediler.