22.05.2018

Enderûn Usûlü Terâvih Namazları Başladı

Ramazan ayına has bir ibadet olan ve Osmanlı döneminde uygulanan Enderûn Usûlü Terâvih ve Cumhur Müezzinliği Namazı kılma geleneği bu yıl Denizli Müftülüğü’nün organizesiyle başladı.

İl Müftüsü Mehmet Aşık, Denizli’de 2016 yılı Ramazan ayında ilk defa kılınmaya başlanan Enderûn Usûlü Terâvih Namazının bu yıl da yine farklı 4 camide kılınacağını söyledi.

Osmanlı döneminde uygulanan Enderun usulü teravih namazı geleneğini Denizli'de yaşatmaya çalıştıklarını belirten Müftü Aşık, “Hamdolsun Rabbimize, bizleri Ramazan ayına ulaştırdı. Bu yıl ki Enderun usulü teravih namazımızı, Delikliçınar Yeni Camii’nde kıldık. Gündüzleri oruçlu ve geceleri de teravihle geçiren mümin kardeşlerimizin ayrı bir heyecan yaşamaları için Enderûn Usûlü Terâvih ve Cumhur Müezzinliğini, şehrimizde yaşatmaya çalışıyoruz. 3 yıldan beri Enderûn Usûlü Terâvih ve Cumhur Müezzinliği uygulaması şehrimizde ayrı bir ilgiye mazhar olmuştur. Bu tür Ramazan geleneklerimiz yaşatılmalıdır. Geçmişi Osmanlı Sarayı'nın entelektüel yüzü Enderun'a dayanan, Ramazan ayına özel 'Teravih Tertibi ve Cumhur Müezzinliği' uygulamasının gelecek kuşaklara aktarılması, ibadet hayatımızdaki kültürel zenginliğin tanıtılması ve ihyasına önemli bir katkı sunacaktır." dedi.

İstanbul’da yaygın olan Enderûn Usûlü Terâvih namazı geleneğinin Denizli’de tanıtılması ve yaşatılması için çalıştıklarını ifade eden Müftü Aşık, üç yıldır Ramazan ayında kılınan Enderun usulü teravih namazının bu yıl kentin farklı noktalarında bulunan 4 camide icra edileceğini belirtti.

Denizli İl Müftülüğünün organize ettiği Enderûn Usûlü Terâvih ve Cumhur Müezzinliği programı; 18 Mayıs Cuma Delikliçınar Yeni Camii, 25 Mayıs Cuma Adalet Mahallesi Bereketli Somuncubaba Camii, 01 Haziran Cuma Kınıklı Mahallesi Asmalıevler Camii ve 08 Haziran Cuma Yenişehir Mahallesi Şengün Camisinde kılınacaktır.