16.05.2018

İlimizdeki Camilerde Şehit Filistinliler İçin Salâlar Okundu ve Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

İsrail askerleri, ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açmasını protesto etmek için abluka altındaki Gazze sınırında düzenlenen gösterilerde 60 Filistinliyi şehit etti, 2 bini aşkın Filistinliyi de yaraladı.

Yaşananlar üzerine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın talimatı gereği, yurt genelindeki camilerde salâ okunması ve öğle namazının ardından şehit Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılınması kararı, Denizli'deki tüm camilerde icra edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığının, şehit Filistinliler için salâ ve gıyabi cenaze namazı kılınacağı duyurusunun ardından öğle namazı öncesi Delikliçınar Yeni Camii'de merkezi sistemden salâ okundu.

Ezanın okunmasının ardından İl Müftüsü Mehmet Aşık, Delikliçınar Yeni Camii'deki cemaate öğle namazı kıldırdı. Sonrasında ise başta Filistinliler olmak üzere tüm mazlum Müslümanlar için dua eden Müftü Aşık, camii içinde şehit Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldırdı.