11.05.2018

İl Müftülüğü Gençlik Çalışmaları Başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol neticesinde Denizli İl Müftülüğü gençlik çalışmalarına Çamlık mesirelik alanında düzenlediği piknik etkinliği ile başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gençlik çalışmaları kapsamında Pamukkale ve Merkezefendi ilçe sınırlarında yer alan 51 liseden bir kız bir erkek öğrenci “Diyanet Gençlik Temsilcisi” olarak belirlendi.

Bu temsilciler ve velileri; Diyanet İşleri Başkanlığı, Denizli İl Müftülüğü ve Gençlik Koordinatörlüğünce hazırlanan etkinlikle Çamlık mesireliğinde düzenlenen etkinlikte buluştu.

Programa, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Umre Eğitim Daire Başkanı Esma Erten, İl Müftü Yardımcısı Talat Özmet, İl Koordinatörleri, Merkezefendi ve Pamukkale İlçe Gençlik Koordinatörleri, din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri ve gençlik temsilcileri katıldı.

Program, Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Osman Karaboya’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftü Yardımcısı Talat Özmet, “İcra ettiğimiz bu organizasyon İl Müftülüğümüzün gençlik buluşmasıdır. Gençlerle yaptığımız her türlü etkinliğimizi önemsiyoruz. Dinini bilen, vatan ve millet sevgisi taşıyan, gerektiğinde vatanı uğruna canını verebilecek gençler yetiştirmek amacındayız. Bu çalışmalarla gençlerimizin sahih dini bilgi ile yoğrularak, Kur’an ve sahih sünnet ışığında yetişmelerine katkı sağlamayı hedefliyoruz. ” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanı Esma Erten ise, “Bu proje başkanlığımızın önemli projelerindendir. Gençliğimize doğru yolu göstermek için geliştirilmiştir. Hocalarımız da gönüllü bir şekilde çalışıyorlar. Bu tür organizasyonlar, gençliğimizin daha iyi yetişmesine önemli katkı sağlayacaktır. ” şeklinde konuştu.

Düzenlenen piknik etkinliğine il dışında olması nedeniyle katılamayan İl Müftüsü Mehmet Aşık, programa telefonla canlı bağlanıp gençlere hitap ederek, “Değerli gençler. Sizleri bu güzel davetimize iştirak ettiğiniz için canı gönülden tebrik ediyorum.  Sizinle birlikte bu güzel etkinlikte buluşmayı çok istiyordum. Programlarımız sebebiyle sizlerle beraber olamadım. Sizleri çok önemsiyoruz ve sizinle birlikte çok güzel etkinlikler organize edeceğiz inşallah. Diyanet İşleri Başkanlığımız geleceğimizin teminatı olan siz gençlerin; vatanına, milletine, bayrağına aşık, mukaddesatına saygılı bireyler olmanıza büyük değer veriyor. Bu vesileyle, bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Müftü Yardımcılarıma, daire personeline ve gençlik koordinatörleri ile siz öğrencilere teşekkür ediyor, bu programın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tasavvuf konserini icra ettiler.

Tasavvuf konseri sonrası, hatıra fotoğrafı çekilerek, program son buldu.