26.04.2018

Denizli Müftülüğü’nden ‘Din İstismarı ile Mücadele' Paneli

Denizli Müftülüğü tarafından Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda "Din İstismarı İle Mücadele” konulu panel düzenlendi.

Panele Vali Yardımcısı Halil Canavar, Diyanet İşleri Başkanlığı Kurullar ve Koordinasyon Daire Başkanı Muhammed Zeyd Özel, İl Müftüsü Mehmet Aşık, Başkanlık Başmüfettişi İbrahim Hatipoğlu, Başkanlık Vaizi Nurettin Muhtar Acar, İl Müftü Yardımcıları Hasan Hüseyin Ortanca, Hasan Hüseyin Palabıyık, Talat Özmet, Ankara Müftülüğü Vaizi Ulviye Ezerbolatoğlu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şaban Altınsuyu, İlçe Müftüleri, müftülük personeli din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

Panelde oturum başkanı Diyanet İşleri Başkanlığı Kurullar ve Koordinasyon Daire Başkanı Muhammed Zeyd Özel olurken, panelistler Başkanlık Vaizi Nurettin Muhtar Acar ile Ankara Müftülüğü Vaizi Ulviye Ezerbolatoğlu oldu.

İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldıktan sonra selamlama konuşmasını yapan İl Müftüsü Mehmet Aşık, “Din istismarı ile mücadele etmek ve bu konuda toplumu Kur’an ve sünnete dayalı sahih dinî bilgi ile aydınlatmak amacıyla güzel şehrimizde, bu nezih ortamda "Din İstismarı İle Mücadele” panelini siz değerli din görevlilerimizin katılımıyla gerçekleştireceğiz. Bu seminerler kapsamında, Başkanlığımızın gönderdiği; “FETÖ: Din İstismarının Arkasına Gizlenen Terör Örgütü”, “DEAŞ: Dehşete Dayalı Bir Din İstismarı” isimli kitapçıkları da siz değerli din görevlilerimize ulaştırarak bu konudaki mücadeleyi hep birlikte sürdüreceğiz.” dedi.

Vali Yardımcısı Halil Canavar da, “Açık bir din istismarı hareketi olan Fetullahçı Terör Örgütü’nü (FETÖ/PDY) iyi tanıyarak bu tür oluşumlara fırsat vermemek için Diyanet İşleri Başkanlığımızın yürüttüğü çalışmalarından dolayı şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Panelin oturum başkanı Diyanet İşleri Başkanlığı Kurullar ve Koordinasyon Daire Başkanı Muhammed Zeyd Özel’de “Kurulduğu günden beri Başkanlığımız, dinî değerleri istismar eden ve genç nesilleri kötü emellerine alet eden mezkûr yapılarla mücadele etmeyi kendisine vazife bilmiş, sahih dini bilgiye, birlik beraberlik ve kardeşliğe dayalı; din hizmeti, din eğitimi ve irşat faaliyetleriyle milletimize hizmet ederek önemli görevler icra etmiştir. Biz de bugün burada din istismarı yaparak hain darbe girişimine kalkışan FETÖ/PDY ve benzeri yapıların özelliklerini, çalışmalarını ve nasıl mücadele edileceğini siz değerli din görevlilerimize aktarmaya çalışacağız.” dedi.

Panel de konuşmacı olan Başkanlık Vaizi Nurettin Muhtar Acar, FETÖ’nün din istismarının arkasına gizlenen terör örgütü olduğunu söyleyerek, “Gizli ve karanlık emellerine ulaşmak için her türlü yolu mubah gören, dini ve dinî duyguları istismar eden; milletimizin zekâtını, sadakasını, kurbanını çalan, evladını elinden alan, dinimizin temel değerlerini ve kavramlarını tahrif ve tahrip eden, gayr-i İslamî ve gayr-i ahlakî tutum ve davranışlarla fitne, fesat, yalan ve desiselerle kendine insan ve imkân devşiren, devletin tüm organlarına sızarak, milletin geleceğini ipotek altına almaya çalışan ve son darbe girişimiyle millet tarafından suçüstü yakalanan Fetullahçı Terör Örgütü dinî bir oluşum olarak nitelenemez. Bu örgütün elebaşı “din âlimi” ya da “hocaefendi” olarak kabul edilemez.” ifadelerini kullandı.

Panelin diğer konuşmacısı Ankara Müftülüğü Vaizi Ulviye Ezerbolatoğlu ise, DEAŞ dehşete dayalı bir din istismarı yaptığını belirterek, “Dinî olduklarını ve İslâm'ı temsil ettiklerini iddia ederek bozgunculuk yapan, kan döken ve aslında kendi çıkarları için Müslümanların maddi ve manevi varlığını istismar eden terör örgütleri, en büyük zararı yine Müslüman toplumlara, birlik ve beraberliğimize, geleceğimize ve gençlerimize vermektedir.” dedi.

İl Müftüsü Mehmet Aşık, katılımcılara teşekkür ettikten sonra program sona erdi.