26.04.2018

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ve Bakan Zeybekci STK Temsilcileri İle Bir Araya Geldi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri ve iş adamları ile Polisevi’nde bir araya geldi.

Programa, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, önceki dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, AK Parti Denizli Milletvekilleri Cahit Özkan ve Şahin Tin, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Cenksu Üçer, Denizli Valisi Hasan Karahan, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, İl Müftüsü Mehmet Aşık, Başkanlık Başmüfettişi İbrahim Hatipoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat, çok sayıda STK temsilcisi ve iş adamı katıldı.

Program Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camii Müezzin Kayyımı Ahmet Sarıkaya’nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş burada yaptığı konuşmada vakıf medeniyeti İslam’ın başlangıcından itibaren medeniyetimizi her aşamasında insanlığı sarıp sarmalayan, kuşatan yeryüzünde iyiliğin ulaşmadığı hiç kimse kalmasın amacıyla Peygamber Efendimizin başlatmış olduğu bir anlayıştır, kurumdur” dedi.

Başkan Erbaş, Peygamber Efendimizin Fedek isimli arazisini hurma ağaçlarıyla birlikte garip guraba, fakir fukara, oranın gelirinden istifade etsin diye vakfettiğini hatırlatarak, vakıf medeniyetinin kaynağı İslam tarihine, Peygamber Efendimize dayanır. O yüzden çok bereketlidir” şeklinde konuştu.

Türkiye Diyanet Vakfının kurulduğu 1975’ten bugüne kadar çok büyük ve önemli hizmetler yaptığını anlatan Başkan Erbaş, “Bugün dünyada 140 ülkeye ulaştık. Geçen yıl 250 bin kurban hissesi yurt içinde ve yurt dışında insanlara ulaştırıldı. Vakfımızı kuranlardan Allah razı olsun” diye konuştu.

Başkan Erbaş, milletimizin tarih boyunca hep veren el olduğuna işaret ederek, “Gayri safi milli hasılasına göre en çok insani yardım yapan ülkeler içerisinde dünyada birinci sıradayız. Millet olarak, devlet olarak, sivil toplum kuruluşları olarak. Sadece Türkiye Diyanet Vakfı değil, Kızılay’ımızla Yurt Dışı Türkler Başkanlığımızla, TİKA’mızla bütün kurumlarımızla şuanda birinci sıradayız” ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, veren el olmak ve muhtaç insanlara o eli ulaştırmak bizim medeniyetimizin tarih boyunca hiçbir döneminde ihmal etmediği güzel olaylardan birisi olduğunu söyledi.

Osmanlının 4. Murat zamanında Nijerya’ya bir bölük askerle gıda ve giyecekten oluşan bir kervan dolusu yardım götürdüğünü anlatan Başkan Erbaş, “Sömürgeciler kervanlarını oralara boş götürmüş dolu getirmişler. Bizim ecdadımız kervanlarını dolu götürmüş boş getirmişlerdir. Ecdadımızın torunları bugün de öyle valizlerini dolu götürüp boş getiriyor, elhamdülillah” dedi.

Ekonomi Bakanı Zeybekci

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise yaptığı konuşmada Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın Denizli ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bakan Zeybekci, bütün bu kültür coğrafyasının yönünün Türkiye’ye dönük olduğunu ifade ederek, “Derdimiz aynı, sevdamız aynı, hepimiz bir yerinden tutacağız. Eğer bu Türkiye davasını bu millet davasını, bu ümmet davasını herkes bir yerinden tutmazsa, bir yerinden sahip çıkmazsa, devlet yapar nasılsa, başka biri yapar nasılsa, o onun görevi dersek, inanın bir hikaye vardır ya nasıl olsa benden başkaları taşıyordur diyerek havuza kova ile su taşıması gerekenler taşımadığı için havuz tam takır kuru bakır kalır.” dedi

Bugün İslam adına İslam’ın adını lekeleyenler, İslamı tarihin derinliklerinden bugüne kadar olabilecek tüm zararların belki bin mislini verdiklerini anlatan Zeybekci, “Bu DAEŞ terör örgütü ve diğerleri kadar Afrika’da da Boko haram gibi bunlar proje iddia değil, proje. Suriye’de Irak’ta bunları peydahlayanların adları da soyadları da her şeyleri belli. Bazılarının istihbarat örgütlerinin Başından emekli edilenler geldi kurdular ki İslam’ın tüm dünyada o adı kirlensin, lekelensin diye ve göreceksiniz on yıllarca bununla ilgili filmler çekilecek beyinler yıkanmaya devam edecek” diye konuştu.