25.04.2018

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Denizli'de Sabah Namazı’nda Vatandaşlarla Buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “İl Buluşmaları” kapsamında Denizli'de sabah namazında vatandaşlarla buluştu.

Sabah namazı buluşmaları kapsamında Hilal Camii’nde gerçekleştirilen programda namaz öncesinde din görevlileri tarafından Fetih Suresi okumasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sabah namazını kıldırdı.

Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık’ın yaptığı selamlama konuşmasında, “Kıymetli Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş hocamızı şehrimizde misafir etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Her ayın ilk Pazar günü yapılan sabah namazı buluşmasını Mayıs ayında yapılacak olan programı değerli başkanımızın teşrifleri nedeniyle bir hafta öne aldık. Rabbim buluşmamızı hayırlara vesile etsin. Rabbim bizleri, değerli başkanımızın vereceği vaazı nasihatten istifade etmeyi nasip eylesin.” dedi.

Başkan Erbaş yaptığı konuşmada, Allah’ın Kur’an-ı Kerim’de “Biz insanı en güzel bir şekilde yarattık” diye buyurduğunu söyledi.

İnsanın en güzel olma, eşrefi mahlukat olma halini muhafaza etmesi gerektiğine işaret eden Başkan Erbaş, “Ahsen-i takvim olan o halimizi muhafaza etmek için anlımız secdede, belimiz rükuda, dilimiz duada ve tövbe istiğfarda,  gönlümüzün her an Rabbimizin bizi görüp gözettiği bir haletiruhiyede olması gerekiyor” dedi.

Başkan Erbaş, Müslümanların gün de kırk defa namazda okuduğu Fatiha Suresinde “Yarabbi bizi sıratı müstakim üzere sabit kıl” diye dua ettiğini kaydetti.

İbadetlerin hikmetlerinden birisinin de insanı kötülüklerden alıkoymak olduğunu ifade eden Başkan Erbaş, “İbadetler bir otokontrol mekanizması rolü üstlenir. Ben namaz kılıyorum, yalan söyleyemem. Ben oruç tutuyorum, zekat veriyorum, insanları kandıramam aldatamam, ticaretime hile karıştıramam” diye konuştu.

Camilerde çocukların, gençlerin bulunmasının önemine değinen Başkan Erbaş, “Her babanın yanında bir oğlu, her annenin yanında bir kızı, her dedenin yanında bir torunu olsun. Onları camilerimize getirin. Camilerimiz çocuklarla, gençlerle şenlensin” şeklinde konuştu.

Başkan Erbaş, konuşmasının ardından vatandaşlarla selamlaştı, ardından caminin altında bulunan Orhan Abalıoğlu Hilal Kur’an Kursu’nu ziyaret etti.

Namaz sonrasında vatandaşlara çorba ikram edildi.