28.03.2018

Servergazi İHL Öğrencilerine ‘Bağımlılıkla Mücadele’ Semineri

Denizli İl Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinatörü Vaiz Osman Verim, Servergazi İmam Hatip Lisesi öğrencilerine ‘Bağımlılıkla Mücadelede Dini Referanslar’  konulu seminer verdi.

Servergazi İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda yapılan seminere, Merkezefendi İlçe Müftüsü Dr. Gencal Şenyayla, Okul Müdürü Hüseyin Karademir,  Merkezefendi Müftülüğü Gençlik Koordinatörleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“Bağımlılıkla Mücadelede Dini Referanslar” seminerde konuşan Vaiz Osman Verim, “Bağımlılıkla mücadele konusunda toplumumuzu bilinçlendirmek, özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi bağımlılık tehlikesinden uzak tutmak için farkındalık oluşturmak amacıyla bir takım çalışmalar yürütmekteyiz. Bugün siz değerli kardeşlerimize bağımlılıkla mücadelenin dini bir vecibe olduğunu ayet ve hadisler ışığında anlatacağım. Burada öğreneceğiniz bilgileri sizlerde etrafınızdaki kişilerle paylaşarak bağımlılıkla mücadele konusunda destek olmanızı istirham ediyorum.” dedi.

Bilim adamlarının yaptığı son araştırmalarda her türlü bağımlılığın toplumumuz ve gençlerimiz için çok ciddi bir tehdit olduğunu söyleyen Vaiz Verim, “Beden ve ruh sağlımızı korumak dini bir zorunluluktur. Bağımlılıkla mücadele konusunda gerek fert ve toplum olarak gerekse kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları olarak sorumluluklarımızın olduğunu belirtmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Bağımlılık deyince sadece uyuşturucu madde bağımlılığının anlaşılmaması gerektiğini ifade eden Vaiz Verim, tütün, alkol, kumar, teknoloji ve sosyal medya bağımlılıklarına karşı da topyekün bir seferberlik ruhuyla mücadelede herkese görev düştüğünü kaydetti.