01.12.2017

Delikliçınar Yeni Camii’nde Mevlid Kandili Özel Programı Yapıldı

İl Müftülüğümüz tarafından 29 Kasım Çarşamba günü Delikliçınar Yeni Camii’nde Mevlid Kandili dolayısıyla “Kandil Özel Programı” yapıldı.

Akşam namazından sonra başlayan programa İl Müftümüz Mehmet Aşık, Denizli 22. 23. dönem Millet Vekili M. Salih Erdoğan ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Program akşam namazı sonrası Delikli Çınar Yeni Camii İmam-Hatibi Ömer Uykun ve Müezzin Kayyım  Mevlüt Sağ’ın okuduğu Kuran’ı Kerim tilaveti ile başladı.

Yatsı namazı sonrası İl Müftümüz Mehmet Aşık, Mevlid kandili ve önemi ile alakalı vaazını sundu. Müftü Aşık vaazında; “Cenabı Allah’ın insanların hidayete ermesi, yanlışlardan dönmesi için peygamberler gönderdiğini fakat insanların zamanla hak yoldan saptığını, zulme ve azgınlığa meylettiğini dile getirdi. İnsanoğlunun tamamen yoldan çıktığı, uçurumun kenarına gelip yuvarlanma noktasında olduğu bir sırada Cenabı Allah’ın Rasulü Kibriya Efendimizi bir kurtarıcı, bir müjdeleyici, hak yola ulaştırıcı bir rehber olarak gönderdiğini belirtti.

Bugün bizler yeniden birçok sıkıntılarla karşı karşıyayız. İnsanoğlu kendi iç dünyasında zaman zaman bunalıma düşebiliyor. Aileler içerisinde bir takım sıkıntılar yaşanabiliyor. İşte bunların reçetesini Kur’an-ı Kerim bizlere; “Allah Resulünün hayatında sizin için ne güzel örnekler vardır. Allah Resulünü kendinize rehber edininiz ve hayatınızın merkezine Kur’an-ı, sünneti koyunuz, aradığınız mutluluğu, huzuru bu şekilde kazanırsınız” buyurarak ifade ediyor.

O halde bir eğitimci, bir ordu komutanı, bir aile reisi olarak Peygamber Efendimizi örnek almalıyız. Resulü Kibriya Efendimizi örnek almadığımız, Kur’an-ı Kerim’i ve Sünnet-i Seniyyeyi hayatımızın merkezine koymadığımız sürece aradığımız mutluluğu ve huzuru elde etme imkanı ve ihtimalimiz yoktur.

Bu nedenle Peygamber Efendimizin dünyayı teşriflerinin seneyi devriyesinde mevlid kandilinde çocuklarımıza, aile fertlerimize zaman ayıralım. Bu gece televizyonları kapatalım ve Kur’an-ı Kerim den belli sureler ve anlamlarını okuyalım, tefsirini okuyalım, Efendimizin hayatından bölümler okuyalım.

Bu vesileyle Mevlid Kandilinizi tebrik ediyorum. Şahsınıza, ailenize, Denizli’mize, ülkemize, İslam âlemine, bütün insanlığa huzur ve barış getirmesini Cenabı Haktan temenni ve niyaz ederim.” dedi.

Programda Dokuzkavaklar Merkezefendi Kur’an Kursu öğrencileri, Süleyman Sarıkaya, Muhammet Vefa Erdem, Hüseyin Buğra Akın, Mahmut Emir Sarıkaya, Kenan Özyörük ilahi ve Ku’an-ı Kerim okudu. Öğrencilerimizin okudukları Kur’an-ı Kerim ve ilahiler cemaatin büyük beğenisini kazandı.

Kandil programı Pamukkale İlçe Müftüsü Nihat Sevil’in duasıyla son buldu.