17.11.2017

Gürcistanlı Nıno, Müslüman Oldu

Denizli İl Müftülüğüne müracaat eden Gürcistan vatandaşı Nıno Ovalıshuılı, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

İslamı araştıran ve kendi isteğiyle Müslüman olmayı tercih eden Gürcistan vatandaşı Nıno Ovalıshuılı, Denizli İl Müftülüğünde düzenlenen ihtida merasimi ile Müslüman oldu.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ve duygulu anların yaşandığı ihtida merasiminde, İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Ortanca, Nıno Ovalıshuılı'ya İslam'ın temel esasları ile ilgili bilgiler verdi.

İhtida Merasimi’ni İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Ortanca gerçekleştirirken,Nıno Ovalıshuılı’nın eşi Volkan İnan ile kardeşi Gökan İnan şahitliklerini yaptı.

Müslüman olmak için İslamiyeti araştırdığını ifade eden ve kendi arzusuyla Kelime-i Şehadet getiren Nıno Ovalıshuılı Müslüman olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadığını belirterek “Allah’ın bir olduğuna inanıyordum. Müslüman olunca kendimi daha huzurlu ve mutlu hissediyorum.” dedi.

İl Müftü Yardımcısı Ortanca da ihtida merasiminde “Allah katında tek din İslam’dır. Araştırmaları sonucunda Müslüman olan Nıno kardeşimizi tebrik ediyorum.Nıno Kardeşimizin güzel dinimizi öğrendikçe daha çok seveceğinden eminim. Rabbim yeni hayatında rızasına uygun bir yaşam sürdürebilmeyi nasip etsin.” dedi.

Müslüman olan Nıno Ovalıshuılı’ya, İl Müftü Yardımcısı Ortanca tarafından ihtida belgesinin yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kur’an-ı Kerim ve Türkçe meali hediye edildi.