07.10.2017

İl Müftüsü Mehmet Aşık'tan Erbakır Fen Lisesi Öğrencilerine Konferans

Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyleErbakır Fen Lisesi öğrencilerine “Cami, Şehir ve Medeniyet” konulu konferans verdi.

Okulun konferans salonunda düzenlenen seminere, Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, Erbakır Fen Lisesi Okul Müdürü İbrahim Ekiz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan Okul Müdürü İbrahim Ekiz, “‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ münasebetiyle, değerli İl Müftümüz Mehmet Aşık hocamızın, “Cami, Şehir ve Medeniyet” konulu konferansından istifade edeceğiz.” dedi.

01 – 07 Ekim tarihleri arasında idrak edilen “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”nda Diyanet İşleri Başkanlığı’mızca her yıl bir temanın işlendiğini ifade eden Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık,  haftanın bu yılki temasının “Cami, Şehir ve Medeniyet” olarak belirlendiğini söyledi.

Camilerin medeniyetin çıkış noktası olduğunu belirten Müftü Aşık, “Yerleşim merkezleri camilerin etrafında kurulmuş. Camiler, erken dönemlerden itibaren Müslümanların hayatında önemli bir yer tutmayı sürdürmüş ve İslam Medeniyeti’nin kurulup gelişmesinde merkezi bir role sahip olmuştur.” dedi.

İslam Medeniyetinin ana noktasında caminin değerleriyle kurulan bir yapı olduğunu belirten Müftü Aşık, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Sadece ibadetlerimiz değil, tarihimiz, edebiyatımız, örf ve adetlerimiz camiyle iç içedir. Nitekim İstiklal mücadelemizin en önemli merkezlerinden biri camilerimiz olmuştur. Güzel şehrimizin tarihine baktığımızda Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin  yaktığı milli mücadele ateşi ortadadır. Aynı şekilde 15 Temmuz hain darbe girişiminde, minareden yükselen salalarıyla, camiler ve din görevlerimizin ne kadar önemli olduğu açıkça görülmüştür.”

Konferansın  ardından Okul Müdürü İbrahim Ekiz, Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık’a verdiği konferanstan dolayı teşekkür ederek, çiçek takdim etti.