22.08.2017

Denizli’de İşitme Engelliler ‘Umre Ödüllü Dini Bilgiler’ Yarışması Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organize ettiği, 81 ilde işitme engellilere yönelik düzenlediği "Umre Ödüllü Dini Bilgiler Yarışması", Denizli etabı İl Müftülüğü’nün koordinatörlüğünde Merkez Gürcan Kur’an Kursu’nda yapıldı.

Merkez Gürcan Kur’an Kursu’nda yapılan yarışmaya, İl Müftü Yardımcısı Talat Özmet, İl Müftülüğü Şube Müdürü Ömer Karakaya, Denizli İşitme Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Çelebioğlu, işitme engelli yarışmacılar ile aileleri katıldı.

Yarışma komisyonu İl Müftü Yardımcısı Talat Özmet başkanlığında, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü İşaret Dili Tercümanı Ufuk Çelebioğlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Servergazi İmam Hatip Ortaokulu Meslek Dersi Öğretmeni Nazif Özdemir, Müezzin Kayyım Engelli Koordinatörü Mehmet İm, Kur’an Kursu Öğreticisi Engelli Koordinatörü Hacer Yenidede katılımıyla dört üyeden oluştu.

Merkez Gürcan Kur’an Kursu’nda yapılan yarışmaya, 27 işitme engelli vatandaşımız temel dini bilgiler alanında heyecan dolu dakikalar yaşadı.

Yarışma sonunda ödül töreninde konuşan İl Müftü Yardımcısı Talat Özmet, “Yarışmamıza katılan tüm kardeşlerimizi yürekten tebrik ediyorum. Bir hususu hatırlatmak istiyorum. Yüce Allah, insanları servetleri, suretleri, ırkları, renkleri, cinsiyetleri, engelli veya sağlıklı oluşları açısından değil; iman, yararlı amel, güzel ahlak, yaratana ibadet ve yaratılanlar için yararlı çalışmalar yapıp yapmadıkları açısından değerlendirir. Görme, işitme, konuşma, zihinsel veya ortopedik engelli olsak da önemli olan gönül dünyamızda bir engelin oluşmamasıdır. Dikkatinizi çekiyorum kalp gözünde bir körlüğün, bir engelin bulunmaması lazımdır. Gönlümüzün Hakk’a ve hakikate açık olmasıdır. Bu vesileyle yaptığımız yarışmada, ileriki zaman diliminde engellilere manevi destek ve dini danışmanlık hizmetlerini artırarak devam edeceğiz. Bu tür faaliyetler sayesinde engellilerle olumlu etki oluşturarak, toplumumuzun her kesimi ile gönül köprüleri kurduğumuzu düşünüyoruz.” dedi.

Denizli İşitme Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Çelebioğlu’da İl Müftülüğünün düzenlediği yarışmadan dolayı dernek üyeleri adına teşekkür etti.

Denizli Müftülüğü "Umre Ödüllü Dini Bilgiler Yarışması"nın birincisi Ayşenur Akın oldu. Yarışmada ilk on dereceye giren engellilere para ödülü ile diğer katılımcılara çeşitli hediyeler verildi.

Ödül töreni sonrası, hatıra fotoğrafı çekilerek, program son buldu.