11.08.2017

Denizli’den İlk Hac Kafileleri Dualarla Uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla Suudi Arabistan'a gidecek hacı adayları, Üçler Mahallesi Hilal Camii’nde dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Hilal Camii'nde düzenlenen hacı adayı kafile uğurlama törenine, 209 hacı adayının yanı sıra yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Tören Bayramyeri Cami İmam Hatibi Fettah Kahraman’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Din görevlilerini ilahi dinletisiyle devam etti.

Programda açılış konuşması yapan İl Müftü Yardımcısı Talat Özmet, kutsal topraklara doğru yola çıkan hacı adaylarını tebrik ederek, Allah'ın davetine icabet ederek hac ibadetini yapmaya giden Müslümanların yolculuklarına şahitlik ettiklerini belirtti.

İl Müftü Yardımcısı Talat Özmet'in duası ile hacı adayları ve vatandaşlar arasında duygu dolu anlar yaşandı.

Dua sonrası İl Müftüsü Mehmet Aşık, havaalanına hareket edecek hacı adaylarının otobüslerini ziyaret ederek, mebrur hac temennisinde bulundu.

Müftü Aşık, hacı adaylarının sağ salim ülkelerine dönmelerini temenni ederek, Denizli'den gidecek kafileler hakkında şu bilgileri verdi: "Bu sene ülkemizden toplam 80 bin kardeşimiz inşallah hac ibadetini yapmak üzere mübarek topraklara yolculuğa çıkıyor. Bunlardan 1131’i Denizli hacısıdır. Bu hacılardan 701'i Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği kafileler çerçevesinde hac edecek. 430'ı da seyahat acentelerin düzenlediği kafilelerle hacca gidecek."

Önemli Bilgiler

Denizli’den I. Kafile 10 Ağustos Perşembe günü Hilal Camii’nde saat 06.00’da törenle 209 hacı adayı uğurlandı.

Denizli’den II. Kafile 10 Ağustos Perşembe günü Hilal Camii’nde saat 15.00’de törenle 209 hacı adayı uğurlandı.

Denizli’den III. Kafile 17 Ağustos Perşembe günü Hilal Camii’nde saat 18.30’da törenle 208 hacı adayı uğurlanacak.

Denizli’deki Hac Kafilelerinde; 1 Kafile başkanı, 1 bayan irşat görevlisi ve 5’er din görevlisi görev aldı.