27.07.2017

Delikliçınar Camii’nde 15 Temmuz Şehitleri İçin Hatim Duası Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığının düzenlediği “Şehitlerimiz İçin 100 Bin Hatim Okuyoruz” kampanyası için Denizli genelinde 1600 hatmi şerif, Kur’an Kursu öğrencileri, din görevlileri ve vatandaşların katılımıyla okundu.

Delikliçınar Camisinde cuma namazı öncesi Denizli Müftüsü Mehmet Aşık'ın katılımıyla düzenlenen programda, Kur’an ziyafeti gerçekleştirildi; ve şehitler için okunan hatmi şeriflerin duası yapıldı.

Hatim duası öncesinde konuşan Denizli Müftüsü Mehmet Aşık, “Bu toprakları vatan kıldığımız günden bugüne kadar milletimizi millet yapan değerler uğruna can veren bütün şehitlerimize ve 15 Temmuz gecesinde canlarını tanklara, toplara siper eden bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tarihte yaşadığımız acıyı bir hamasete dönüştürüp geleceğe taşımadan, hep birlikte 15 Temmuz’da Rabbimizin lütfunu, inayetini, nusretini hatırlayarak, milletimizin o gece ortaya koyduğu birliği, beraberliği, kardeşliği yeniden ihya etmeliyiz. Birliğimizi güçlendirmeliyiz. Bize bağlanan umutları daima diri tutmalıyız. Üzerimize düşen bu acıdan büyük dersler ve ibretler çıkartarak bu acının sebepleri üzerinde  düşünmektir.”  dedi.

Cemaatinin yoğun katılımıyla icra edilen programda okunan hatmi şeriflerin duası Müftü Aşık tarafından yapıldı.

Cuma Namazı sonrası vatandaşlara, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından lokma ikram edildi.