13.06.2017

Başkanlık İrşat Ekibi’nden Müftü Aşık’a Ziyaret

Diyanet İşleri Başkanlığı Atama 1 Daire Başkanı Recep Sönmez, Başkanlık Uzmanı Ömer Özgül, Hafız Müslüm Çavlı’dan oluşan Ramazan ayı irşat ekibi, Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında İl Müftü Yardımcıları Hasan Hüseyin Ortanca, Mehmet Yığın, Hasan Hüseyin Palabıyık ve Talat Özmet hazır bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ramazan ayı münasebetiyle kurulan irşat ekibi olarak Denizli’ye görevlendirildiklerini ifade eden Daire Başkanı Sönmez, “Diyanet İşleri Başkanlığımız Ramazan ayı münasebetiyle 79 İl’e irşat ekibi oluşturdu. Bu ekipler taşrada vaaz ve irşat hizmetinin yanında taşraya moral ve motivasyon taşımaktadır. Oluşturulan irşat ekipleri, Ramazan ayı boyunca Ankara ve İstanbul dışındaki tüm illerde irşat hizmetlerinde bulunuyor. Türkiye'nin seçkin hafızları da Kur'an-ı Kerim ziyafeti sunmak üzere irşat ekiplerine eşlik ediyor. Ayrıca, irşat ekipleri, camilerdeki vaaz ve irşat faaliyetlerinin yanı sıra ulusal, yerel radyo ve televizyonlarca düzenlenecek programlara da katılıyor. İrşat ekipleri, Din İşleri Yüksek Kurulu üyeleri, Genel Müdürler, Başmüfettişler, İç Denetçiler, Daire Başkanları, Din İşleri Yüksek Kurulu uzmanları, Başkanlık Müftüleri ve Başkanlık Vaizlerinden oluşuyor.” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Müftüsü Mehmet Aşık ise, “Başkanlığımızın Ramazan ayı münasebetiyle şehrimize irşat ekibi olarak görevlendirdiği misafirlerimizin ziyaretlerinden dolayı, teşekkür ederim. Diyanet İşleri Başkanlığımızın, 2017 Yılı Ramazan ayı teması “Üzerinde Her Canın Hakkı Var, Bu Ramazan ve Her Zaman” olarak belirlenmesinden dolayı, ilimizdeki Ramazan ayında planlanan programlar yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu ayda yapılan vaaz u nasihatler, cemaatle kılınan beş vakit namaz ve Teravih namazları, okunan mukabeleler; camilerimizin kadın-erkek, küçük-büyük tüm mümin kardeşlerimizle şenlenmesine sebep oluyor.” dedi.

Daha sonra ziyaretçiler, toplantı salonunda haftalık mutat olarak düzenlenen daire personeli Cumalaşma programına katıldı.