24.05.2017

Denizli İl Müftülüğü Kur'an Kursları Arası Dini Bilgiler Yarışması Yapıldı

Denizli İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığımız talimatıyla Kur'an kurslarında okuyan öğrencileri temel dini bilgileri öğrenmeye teşvik etmek, hafızlık eğitimi yapılan kurslarda dini bilgiler dersinin işlevselliğini artırmak ve ihtiyaç odaklı Kur'an Kurslarının tanıtımını yapmak amacıyla, Kur'an Kursları arası Dini Bilgiler Yarışması İl Finalini iki kategoride düzenledi.

İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Ortancan'ın başkanlığında, İl Vaizleri Ahmet Ergenekon ve Osman Verim’den oluşan komisyon tarafından, öğrencilere İtikat, İbadet, Ahlak, Siyer ve Kur'an-ı Kerim, ana başlıkları altında çoktan seçmeli şıklı test usulü sorular hazırlanarak toplam 50 adet soru soruldu.

Erkekler kategorisinde 3 ilçeden 3 öğrenci katıldı. Yapılan sınavda değerlendirmeler sonucunda, Babadağ ilçesinden Hacı Osman Nuri Yılmaz Kur’an Kursu öğrencisi Hasan Oğur birinci, Tavas ilçesinden Kızılcabölük Erkek Kur’an Kursu öğrencisi Fatih Karasoy ikinci, Acıpayam ilçesinden Merkez Erkek Kur’an Kursu öğrencisi Yasin Kızılhan üçüncü oldu.

Bayanlar kategorisinde 8 ilçeden 8 öğrenci katıldı. Yapılan sınavda değerlendirmeler sonucunda, Çameli ilçesinden Merkez Kız Kur’an Kursu öğrencisi Vahide Sağ birinci, Pamukkale ilçesinden Kayhan Mehmetçik Kur’an Kursu öğrencisi Emine Kocabaş ikinci, Serinhisar ilçesinden Hatice Kabukçu Kur’an Kursu öğrencisi Cennet Kabayuka ile Merkezefendi İlçesi Candan Kur’an Kursu öğrencisi Seher Mertoğlu üçüncü oldu.

Yarışma sonunda dereceye girenlere, Türkiye Diyanet Vakfı Denizli Şubesi tarafından 1. olan öğrenciye 250 TL, 2. olan öğrencilere 200 TL, 3. olan öğrencilere 150 TL para ödülü ile çeşitli hediyeler verildi.