23.05.2017

Hac Seminerleri Ulu Camii’de Yapıldı

Denizli'den 2017 yılında kesin kayıt yaptıran hacı adaylarına yönelik hac eğitim seminerleri Ulu Camii’de yapıldı.

Hac eğitim Seminerine; Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, İl Müftü Yardımcısı Talat Özmet,  Hac ve Umre Kısım Şefi Ahmet Arıcı, daire personeli, din görevlileri, hacı adayları katıldı.

Hacı adaylarının yoğun katılımıyla yapılan seminer, Ulu Camii Müezzin Kayyımı Celalettin Sevimli’nin Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Seminer de açılış konuşması yapan İl Müftü Yardımcısı Talat Özmet, niyet konusunun önemli olduğunu ifade ederek, “Bir ibadeti yaparken yaptığımız niyet, amelimizin Allah katında makbul olmasını sağlayacaktır. Sevgili Peygamber Efendimiz (sav) bir hadis-i şerifinde şöyle buyurmaktadır.  ‘Ameller, ancak niyetlere göre değerlenir. Herkesin ancak niyetine göre amelinin karşılığı vardır. Her kimin hicreti Allah’a ve Resûlüne (onların rızasına) yönelik ise, onun hicreti, Allah’a ve Resûlü’ne (ulaşan hicret)dir. Her kimin de hicreti, erişeceği bir dünyalık veya evleneceği bir kadından dolayı ise, onun hicreti (ile elde edeceği şey, Allah ve Resûlünün rızası değil) hicretine sebep olan şeydir.’ Bu hadis-i şerif niyetin ne kadar önem arz ettiğini ifade etmektedir.” dedi.

İl Müftüsü Mehmet Aşık, “Bu kutlu sefere çıkmaya hak kazanan kardeşlerimiz için ‘duyufurrahman’ diyoruz. Bu kelimenin açıklaması; ‘Allah'ın misafiri’ demektir. Bu nedenle Hac ibadeti için gideceğimiz bu topraklarda kendimizi tamamen ibadete vererek, her anını ibadet şuuruyla değerlendirmek gerekir. Bu gayret ve şuurla yapılan ibadet inşallah haccı mebrur olacak ve bundan sonraki hayatımızı istikamet üzere kılacaktır.” dedi.

İslam’ın beş şartından biri olan Hac ibadetinin kendine has meşakkati bulunduğunu ve herkese nasip olmayan bir şerefe nail bulunduğunu ifade eden Müftü Aşık, “Hac ibadeti meşakkatli ve zor bir ibadettir. Bu ibadetin zorluğuna karşılık olarak da mükâfatını Cenab-ı Allah kat kat verecektir. Bu ibadetin en güzel şekilde ifa edilmesi için bilgili olmak, sabırlı olmak gerekir. Şu andan itibaren sabır konusunda kendimizi eğitelim ve kutsal yolculuğumuz esnasında sabırlı olalım. Peygamber Efendimiz (sav)  buyurduğu ‘Makbul bir haccın mükafatı da ancak cennettir.’ müjdesine nail olmayı Cenab-ı Hak nasip etsin. ” diyerek hacı adaylarına hac yolculuğunun kolay ve güzel geçmesi temennisinde bulundu.

Seminerler 20 Mayıs Cumartesi günü sona erdi.