22.05.2017

Ezanı Güzel Okuma İl Finali Bayramyeri Camii’de Yapıldı

Denizli İl Müftülüğünce Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Erkek Din Görevlileri arasında Ezanı Güzel Okuma İl Finali Yarışması yapıldı.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde Bayramyeri Camii'nde düzenlenen finale 8 ilçeden 8 din görevlisi katıldı.

Seçici kurul; Denizli İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Ortanca’nın başkanlığında, Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Fatih Topaloğlu, Merkezefendi İlçe Müftüsü Dr. Gencal Şenyayla, Müftü Ahmet Hulusi Efendi Eğitim Merkezi Eğitim Görevlisi Mehmet Keleş ve Altıntop Camii İmam Hatibi Birol Güvenç’den oluştu.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda, Pamukkale ilçesinden Müezzin Kayyım Abdüllatif Cengiz birinci, Tavas ilçesinden İmam Hatip Lütfi Sevimli ikinci, Merkezefendi ilçesinden Müezzin Kayyım Celalettin Sevimli üçüncü oldu.

Denizli il birincisi olan Abdüllatif Cengiz 2 Temmuz 2017 tarihinde Afyonkarahisar’da yapılacak olan bölge finalinde ilimizi temsil etmeye hak kazandı.

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Ortanca ve jüri üyelerince verildi.

Bayramyeri Camii'nde düzenlenen programa İl Müftü Yardımcısı Talat Özmet, İl Müftülüğü Din Hizmetleri Şube Müdürü Ömer Karakaya, müftülük personeli, din görevlileri  ve vatandaşlar katıldı.