07.04.2017

ADRB’den Öğrenci Velilerine Mahremiyet Semineri

Denizli İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) koordinatörü Vaiz Aliye Arslan, 4-6 Yaş Kuran Kursu öğrenci velilerinin katıldığı, “Çocuklara Mahremiyet Bilinci Nasıl Kazandırılır” konulu seminer verdi.

Asmalıevler  Camii konferans salonunda yapılan seminerde konuşan ADRB koordinatörü Vaiz Aliye Arslan, “Çocuklarımız, bize Allah'ın bir emanetidir. Bilim adamları çocuklarımızın karakterlerinin yüzde seksen beşinin okul öncesi dönem olan 0-6 yaş aralığında geliştiğini ifade ediyor. Bu nedenle karakter gelişimi ile ilgili olarak sorumluluk, sabır, adalet, dürüstlük, cömertlik, yardımlaşma, saygı, sevgi ve vefa gibi birçok duygu ve davranış bu yaş döneminde şekillenir. Bu duygu ve olgulardan birisi de mahremiyettir. Okul öncesi dönemde çocuklara mahremiyet eğitimi verilmesi çok önemlidir.” dedi.

Seminerin akabinde soru ve cevap bölümüne geçildi. Öğrenci velileri çocuklarıyla yaşadıkları sorunları dile getirdikten sonra toplantı sona erdi.

Seminere, Asmalıevler Cami 4-6 Yaş Kuran Kursu, Mesirelik İncilipınar Cami 4-6 Yaş Kuran Kursu, Gökpınar Tekke Cami 4-6 Yaş Kuran Kursu, Bağbaşı Merkez Cami 4-6 Yaş Kuran Kursu, Fatımatüz Zehra Cami 4-6 Yaş Kuran Kursu, Yakutevler Cami 4-6 Yaş Kuran Kursu, Kayhan Cami 4-6 Yaş Kuran Kursu, Zeytinköy 4-6 Yaş  Kuran Kursu öğrenci velileri katıldı.