21.03.2017

ADRB Tarafından Seminer Düzenlendi

Denizli Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) tarafından Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nde “İslam’ın Engellilere Bakışı” konulu, bir seminer düzenlendi.

Kent Konseyi binasında, İl Müftü Yardımcısı Talat Özmet’in sunumuyla gerçekleştirilen programa, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, engelliler ve engelli yakınları katıldı.

Engelliliğin ağır bir sınav olduğunu ifade eden İl Müftü Yardımcısı Talat Özmet, “Engellilik aslında karşılığı cennet olan ağır bir sınavdır. Engelli veya engelli yakını olmak büyük bir imtihandır. Şahsımızın, yavrumuzun, annemiz, babamız veya sevdiklerimizin engelli olması ağır bir imtihandır” dedi.

Müftü Yardımcısı Özmet konuşmasını şöyle sürdürdü; “Allah ölümü ve hayatı bir imtihan için yaratmıştır. Dünya’ya gelişimiz başlı başına bir imtihan vesilesidir. İnsanlar, sağlık veya engellikle, varlık veya yoklukla imtihan edilir. Belki de bazı organlarımızın işlevlerini yerine getirememesi de ayrı bir imtihandır. Sağlıklı iken engelli olmayacağımıza dair bir garantimiz yoktur. Bugün sağlıklı olan yarın engelli olabilir. Bu nedenle karşımızdaki insanı, bir engelliyi yada engelli yakınını anlamak için önce empati yapmamız lazım. Yapacak olduğumuz bu empati engellilere saygı göstermemizi, onların hukukuna riayet etmemizi sağlayacaktır. Sağlıklı bireylere düşen görev, hayatın her alanında engelli kardeşimize yardımcı olmak, toplum içinde huzurlu bireyler olarak yaşamalarına katkı sağlamak olacaktır.”