15.03.2017

Müftü Aşık, Aile ve Dini Rehberlik Bürosunu Ziyaret Etti

Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) koordinatörü Vaiz Aliye Arslan’ı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Müftü Aşık’ın ziyaretine eşi Hamiyet Aşık, İl Müftü Yardımcısı Talat Özmet, Şube Müdürü Ömer Karakaya eşlik etti.

Çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptığını belirten ADRB koordinatörü Vaiz Aliye Arslan, “Aile ve Dini Rehberlik Bürolarının fiziki şartlarının değerlendirilmesi, vatandaşın büro danışmanlarıyla yapılan görüşmelerde karşılaştıkları sorunlar, vatandaşın sosyal ve kültürel şartlardan kaynaklanan özel sorunları ve bunların çözüm yolları hakkında İl Müftümüze bir sunum yaptık.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, toplumun her kesimine hizmet sunmanın sorumluluğunu taşıdığını belirten Müftü Aşık, “Toplumun tamımı, bizim sunacağımız; sevgi, saygı, hoşgörü, rahmet ve samimiyet mesajlarına ihtiyaç duymaktadır. Zira çağımızın dini ve ahlaki değerlere ne kadar muhtaç olduğu aşikardır. İşte bu noktada, Aile ve Dini Rehberlik Büroları, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın aile yapısına dair çalışmalarını oluşturan bir yönünü temsil etmektedir.” dedi.

Müftü Aşık konuşmasını şöyle sürdürdü; “Müftülüklerimiz bünyesinde oluşturulan Aile ve Dini Rehberlik Bürosunda görevli; personelimizle hizmet odaklı, millî ve manevî değerlere bağlı aile yapısının korunması, aile birlikteliğinin sağlanması hususunda çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda ileriki zamanlarda daha planlı ve sistemli çalışmalar yapmak zorundayız. Aile içinde çıkan sorunların kaynağı ne olursa olsun sorunların çözümüne katkı sağlamaya çalışmalıyız. Aile ve Dini Rehberlik Büroları olarak toplumsal birlik, beraberlik içinde aile iletişiminin geliştirilmesi amacıyla çalışma ve faaliyetlerimizi çeşitlendirerek devam ettireceğiz."