07.10.2018

Üniversiteli Gençler Sabah Namazında Huzurda Buluştu

Denizli İl Müftülüğü, ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ münasebetiyle 'Pamukkale Üniversitesi Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camii'nde Sabah Namazında Huzurda Buluşalımprogramı düzenledi.

İl Müftüsü Mehmet Aşık’ın katılımıyla yapılan "Sabah Namazı Buluşması" programına, Başkanlık Başmüfettişi İbrahim Hatipoğlu, İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Palabıyık, Pamukkale İlçe Müftüsü Nihat Sevil, Merkezefendi İlçe Müftüsü Talat Özmet, Vaizler, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Yüksek Öğrenim Yurtlarında kalan öğrenciler ile TÜGVA Yüksek öğrenim yurdu öğrencileri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

Sabah ezanının okunmasıyla başlayan program, Pamukkale Müftülüğü Vaizi Semih Keskin’in yaptığı sohbet ile devam etti.

İl Müftüsü Mehmet Aşık'ın kıldırdığı sabah namazından sonra, din görevlilerinin yaptığı tesbihat, zikirle devam etti.

“Batman’da hain bir pusuyla şehit olan askerlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve ailelerine sabr-ı cemil ediyorum. Milletimizin başı sağ olsun.” Sözleri ile konuşmasına başlayan İl Müftüsü Mehmet Aşık, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde sabah namazı buluşması programına katılmanızdan dolayı tebrik ediyorum. Sabah namazına gelerek bu güzel mabedi dolduran siz saygı değer gençlerimize ve cemaatimize canı gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

Peygamber Efendimiz (sav);‘Sabah namazının iki rek`at sünneti, dünya ve dünyadaki her şeyden daha hayırlıdır.’ hadis-i şerifinde sabah namazının faziletini ve kıymetinin belirtildiğini söyleyen Müftü Aşık, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Hadis-i Şerif’te beyan edildiği üzere sabah namazının iki rekat sünnetinin fazileti, dünya hazinelerinden daha kıymetli olduğunu beyan eden Peygamber Efendimiz (sav); ‘Sabah namazını kılan, Allah’ın zimmetindedir (koruması altındadır).’ Güne sabah namazıyla başlamak, burada ve diğer camilerimizde sabah namazını cemaatle kılan mümin kardeşlerimiz, bu kutlu zamanın feyiz ve bereketinden fazlasıyla istifade ediyorlar. Sağanak bir rahmete nail oluyorlar. Bu fecir vakitlerinde;  duaların müstecab olduğu zaman dilimi, Rabbine kıyam halinde geçiriliyor. Günün bereketine ermek isteyen kardeşlerimizi sabah namazını kılmaları için camilerimize bekliyoruz. Bu vesileyle tekrar tüm şühedamıza rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve ailelerine ecri cezir ve sabrı cemil diliyorum.”

Pamukkale Müftüsü Nihat Sevil'in yaptığı dua ile sona eren program, hayırseverlerin öğrencilere ve cami cemaatine kahvaltı ikramıyla son buldu.