17.07.2018

Denizli’de, 15 Temmuz Şehitleri Dualarla Yad Edildi

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” münasebetiyle, 15 Temmuz Şehitler Delikliçınar Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe binlerce kişi katıldı.

15 Temmuz Şehitler Delikliçınar Meydanı'ndaki programa önceki dönem Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Vali Hasan Karahan, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, AK Parti Milletvekilleri Şahin Tin, Ahmet Yıldız, Nilgün Ök, 11'inci Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, İl Müftüsü Mehmet Aşık ile diğer protokol üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Bu necip millet bağımsızlığından ödün vermez;  gerekirse canını verir. Bu aziz millet, 15 Temmuz gecesi ülkesine, vatanına sahip çıkacağını dünyaya ilan etmiştir.” dedi.

Dünya durdukça milletimizin bu nöbeti tutmaya devam edeceğini vurgulan Vali Hasan Karahan, “Sizler var olduğunuz sürece bu dava düşmeyecek, bu bayrak inmeyecek, bu ezan dinmeyecek Allah hepinizden razı olsun.” dedi.

Vali Karahan'ın ardından önceki dönem Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci vatandaşlara seslendi. 15 Temmuz'un altın harflerle yazılan bir destan olduğunu belirtti.

Protokol konuşmalarının ardından mehter takımı gösteri yaptı. Saatler 00.13'ü gösterdiğinde Denizli’de tüm camilerde selâlar okundu.

Okunan selâların ardından Ulu Camii Müezzin Kayyımı Abdüllatif Cengiz Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için okunan iki bin civarında hatmi şerifin duasını İl Müftüsü Mehmet Aşık yaptı.

Protokol üyelerinin sahnede, 15 Temmuz Şehitler Delikliçınar Meydanında da vatandaşların ellerini açıp ‘amin’ diyerek eşlik ettiği duada Müftü Aşık şu niyazda bulundu:

“Bu ihanet kalkışmasına karşı duran, milletinin yanında yer alan silahlı kuvvetlerimizi ve güvenlik güçlerimizi her türlü kötülükten, şer, fitne ve fesattan muhafaza eyle! Allahım! İzzetimizi, şerefimizi, onurumuzu, harim-i ismetimizi çiğnetme! Mabetlerimizin göğsüne namahrem eli değdirtme, ezanlarımızı susturtma, şanlı bayrağımızı indirtme Allahım. Dinimizin, milletimizin bekasını sarsacak her türlü dâhili ve harici fitne ve fesatlardan milletimizi ve memleketimizi muhafaza eyle Allahım.

Ya Rabbi! Bu toprakları vatan kıldığımız günden bugüne kadar milletimizi millet yapan değerler uğruna can veren bütün şehitlerimiz için okuduğumuz hatm-i şerifleri kabul eyle. Şehitlerimizin ruhlarına bağışlıyoruz makbul eyle. Makamlarını âli mekanlarını cennet eyle. Bu hatimleri okuyan, yapılan duaya amin diyen kardeşlerimizi de iki cihanda aziz eyle Allahım! Aziz şehitlerimizin hürmetine bizleri, ülkemizi, milletimizi, İslâm beldelerini ve tüm dünyayı her türlü savaştan, afetten, fitneden, fesattan muhafaza eyle Allah’ım!