27.06.2018

2018 Yılı Hac Görevlileri Toplantısı Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve özel seyahat acenteleri organizesi ile 2018 yılı Hacca gidecek vatandaşlarımıza dini konularda rehberlik yapmak üzere görevlendirilen kafile başkanları, din görevlileri ve bayan irşat görevlilerini bilgilendirme toplantısı müftülük toplantı salonunda yapıldı.

Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık’ın başkanlığında yapılan toplantı, ilimizden gidecek kafile başkanı, din görevlisi ve bayan irşat görevlilerinden oluşan 36 görevli ile, İl Müftü Yardımcıları Hasan Hüseyin Ortanca, Hasan Hüseyin Palabıyık, Talat Özmet ve Hac ve Umre Kısım Şefi Ahmet Arıcı'nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Hacı adaylarının ibadetlerini sağlık, güven ve huzur içerisinde yerine getirebilmeleri için dikkat edilmesi gereken hususları dile getiren İl Müftüsü Mehmet Aşık, “Bugün burada Hac organizasyonunda görev alacak siz değerli görevlilerimizle tecrübe paylaşımında bulunmak, bu sayede hac organizasyonda verimliliği artırmak amacıyla toplandık. Diyanet İşleri Başkanlığımız uzun yılların bilgi ve tecrübesiyle tüm hacılarımıza hiçbir ayrım gözetmeden hizmet vermeye devam etmektedir. İster Başkanlığımızın organizesi, isterse özel seyahat acenteleri ile Hacca giden tüm hacılarımıza hac ibadetleri ile ilgili dini bilgi sunmak onların mebrur bir hac yapmalarını sağlamak hepimizin görevidir. Bu nedenle görevlendirildiğiniz kafilede görevinizi en iyi şekilde yapmak hacılarımıza yardımcı olmak hem dini hem milli bir görevdir. Bu sayede İslamın neşet ettiği mekanlarda hacılarımızı irşad etmek onlara hakkı ve güzelliği tavsiye etmek sabır eğitiminde yardımcı olmak diğergamlık ve isar ahlakını öğretmek sorumluluklarımız arasındadır. Kutsal beldelerde olduğumuz süre içersinde Hacılarımıza hizmet ederek dua almaya vesile olacak işler yapmalıyız.” dedi.

İlimizden gidecek hacı adayları için görevlendirilen din görevlileri hakkında bilgi veren Müftü Aşık konuşmasını sürdürdü; “Hac Kafilelerinden üçü Diyanet İşleri Başkanlığı’yla, üç’ü Özel Seyahat Acenteleri ile toplamda 6 kafile gidecektir. Her hac kafilesinde 1 kafile başkanı, 1 bayan irşat görevlisi ve 4’er din görevlisi görev aldı. Denizlimiz’den I. Kafile 28 Temmuz Cumartesi günü Çardak Havalimanı’ndan Cidde’ye (Mekke) gidecek, II. Kafile 3 Ağustos Cuma günü Çardak Havalimanı’ndan Cidde’ye (Mekke) gidecek, III. Kafile 4 Ağustos Cumartesi günü Çardak Havalimanı’ndan Medine’ye gidecektir.”

Konuşmaların sonunda görevlilerin sorularına cevap verilmesi ile toplantı sona erdi.