12.06.2018

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Denizlilerle İftar Sofrasında Buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Denizli’de katıldığı iftarda yaptığı konuşmada 25 Haziran’da camilerde yaz Kur'an kurslarının açılacağını hatırlatarak,”90 bin camimizin kapıları bütün çocuklarımız için açık” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Denizli’de Pamukkale Üniversitesi yerleşkesinde yapımı tamamlanan Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camii'nde incelemelerde bulunduktan sonra bahçesinde düzenlenen iftar programına katıldı.

İl Müftüsü Mehmet Aşık yemek duası yaparak programın açılış konuşmasını yaptı.

On bir ayın sultanı Ramazan ayı ve bin aydan daha hayırlı gece olan Kadir Gecesinde bir arada bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Müftü Aşık, “Güzel şehrimiz, müstesna bir zaman dilimine şahitlik ediyor. Bu güzel manevi atmosferin içinde “Kadir Gecesi Özel” programı için Denizlimizde bulunan değerli Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş hocamızı misafir etmenin heyecanını yaşıyoruz.” dedi.

İftar sonrasında bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ramazan ayının Müslümanları ruhen yüce makamlara ulaştıran çok önemli zaman dilimi olduğunu belirtti. Dünyanın hiç bir yerinde, İslam'ın dışındaki hiçbir sistemde ve inançta görülmeyen güzel bir manzaranın ramazan ayında yaşandığını anlatan Başkan Erbaş, ramazan ayının Kur'an, ibadet, dua ve tövbe ayı olduğunu söyledi.

Başkan Erbaş, Kadir Gecesi'nin Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu:

"Bu yüzden Kuran-ı Kerim Allah'ın Resulüne verilmiş olan en büyük mucizedir. Rabbim onu güzel bir şekilde okumayı, öğrenmeyi ve anlamayı bizlere nasip etsin. Ramazanın hemen ardından 25 Haziran günü yaz Kur'an kurslarımız açılıyor. Çocuklarımızı, yavrularımızı ve gençlerimizi camilere göndererek onlar bu fırsattan istifade etsinler. 90 bin camimizin kapıları bütün çocuklarımız için açık."

Çocukların 15-16 yaşından önce bir kaç yaz tatilini yaz Kur'an kurslarına ayırmalarının hayatlarının en büyük kazançlarından birisi olacağını dile getiren Başkan Erbaş, yaşın belli bir aşamayı geçtikten sonra bir daha geri dönmenin zor olduğuna dikkati çekti.

Başkan Erbaş, insanoğlunun sınırlı olan ömrünü iyi değerlendirmesi gerektiğinin altını çizerek, “Rabbimizin bize vermiş olduğu bu ömür içerisinde Kuran-ı Kerim'i öğrenmeye hiç zaman ayıramamak, fırsat bulamamak üzüntü vericidir. Bu açıdan diyorum ki, Kur’an-ı Kerim’e daha fazla zaman ayıralım. Kur’an’ı Kerim elinden ve dilinden emin olunan bir insan yetiştirmek üzere gönderilen bir kitaptır, bu insanın adı da Müslüman’dır” dedi.

Programa, Aile ve Sosyal Politikalar eski bakanlarından ve Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, İl Müftüsü Mehmet Aşık ve çok sayıda vatandaş katıldı.