07.06.2018

Başkanlık İrşat Ekibi Denizli Huzurevini Ziyareti Etti

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "Ramazan Buluşmaları" programı çerçevesinde ilimizde bulunan Umre Hizmetleri Daire Başkanı Yaşar Çapçı ile Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcısı Mehmet Ekim, Denizli Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

İl Müftü Yardımcısı Talat Özmet'in rehberliğinde gerçekleşen ziyarete, Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Hatice Temel eşlik etti.

Ziyarette konuşan İl Müftü Yardımcısı Talat Özmet, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın ‘Ramazan Buluşmaları’ programı çerçevesinde İrşat Ekibi’ni Denizlimizde ağırlıyoruz. Umre Hizmetleri Daire Başkanı Sayın Yaşar Çapçı ile Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcısı Mehmet Ekim üç günlük irşat programı için ilimizde bulunuyor.  Siz değerli büyüklerimizi ziyaret ederek hayır dualarınızı almak ve sizlerle hasbihal etmek için burada bulunuyoruz.” dedi.

İslam dinin rahmet dini olduğunu ve bu rahmetin küçük, büyük, genç, yaşlı herkesi kuşattığını söylen Umre Hizmetleri Daire Başkanı Yaşar Çapçı, “Yaşlanmak ilahi bir karar ve kaçınılmaz bir neticedir. Kur'an da bu gerçek şöyle dile getirilmiştir. 'Kime uzun ömür verirsek, onu yaratılış itibariyle tersine çeviririz (gücünü azaltırız) Hala düşünmeyecekler mi?' Ölüm hariç her şeyin devası vardır ama yaşlılık da ilahi bir kaderdir. Yaşlılarımız toplumun manevi rahmet sigortalarıdır. Yaşlılara hürmet etmek ve ihtiyaçlarını karşılamak, düşenin elinden tutmak, hastaları ziyaret etmek, açları doyurmak, açıktakileri barındırmak, öksüz, dul ve yetimlere kol kanat germek, muhtaç olana yardım etmek, büyüklere saygılı olmak, her Müslüman'ın görevleri arasındadır.” şeklinde konuştu.

“Bu ziyarete sizlerin ihtiyacı yok bizim ihtiyacımız var. Gelecekte bizlerin nasıl bir hayatın beklediğini bilemiyoruz.” ifadelerini kullanan Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcısı Mehmet Ekim, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan vatandaşların merak ettiği dini soruları cevapladı.

Huzurevi  Müdürü Hatice Temel de “Huzurevinde yapılan program ve ziyaret nedeniyle İl Müftülüğü  ile Diyanet İşleri Başkanlığımızın irşat ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.

Program, tüm geçmişlerimiz, şehitlerimiz ve gazilerimiz için Kur’an-ı Kerim okunup dua edilmesiyle sona erdi.