06.06.2018

Başkanlık 'Ramazan Buluşmaları' İrşat Ekibi Kuran Kursu’nu Ziyareti

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "Ramazan Buluşmaları" programı çerçevesinde ilimizde bulunan Umre Hizmetleri Daire Başkanı Yaşar Çapçı ile Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcısı Mehmet Ekim, Pamukkale İlçe Müftülüğüne bağlı Dokuzkavaklar Merkezefendi Yatılı Erkek Kuran Kursu’nu ziyaret etti.

Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık'ın rehberliğinde gerçekleşen ziyarete,  İl Müftü Yardımcıları Hasan Hüseyin Palabıyık, Talat Özmet, Pamukkale İlçe Müftüsü Nihat Sevil veKur’an kursu öğreticileri eşlik etti.

Binayı gezen ziyaretçiler öğrencilerin eğitimleri hakkında yöneticiden ve öğreticilerden  bilgi aldı.

Ziyarette konuşan İl Müftüsü Mehmet Aşık, “Ramazan Buluşmaları’ İrşat Ekibi’ni Denizlimizde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Umre Hizmet Daire Başkanı Sayın Yaşar Çapcı ile Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcısı Mehmet Ekim üç günlük irşat programı için ilimizde bulunmaktadır. Program vesilesiyle farklı camilerde irşat hizmetleri gerçekleştirildi. Yerel televizyonlarda programlar yapıldı. Huzurevi ziyaret edildi. Protokol ziyareti gerçekleştirildi. Bu vesileyle sayın daire başkanımıza ve uzmanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Öğrencilerle bir araya gelenUmre Hizmetleri Daire Başkanı Yaşar Çapçı yaptığı konuşmada, “Peygamber Efendimiz  (s.a.v) Kur’an okuyan ile okumayan mü’min arasındaki farkı şöyle anlatmıştır:  ‘Kur’an okuyan ve okuduğuyla amel eden mü’minin örneği, tadı güzel, kokusu güzel turunç meyvesi gibidir. Kur’an okumayan, ancak onunla amel eden mü’minin örneği de tadı güzel ancak kokusu olmayan hurma gibidir.’ Kur’an okuyan mümin gönlünde iman, dilinde Kur’ân ile içi de dışı da tatlı olan turunç yani portakal gibidir. Sözleri ve fiilleriyle örnek olur, yaşantısıyla etrafına iyilik ve güzellikler saçar. Turuncun lezzet ve şifa kaynağı olması gibi o da insanların oturup konuşmaktan zevk aldığı, birlikte olduğu kişilerin kendisinde hayat bulduğu hayırlı bir dost olur herkese.” dedi.

Daire Başkanı Çapçı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Geleceğimizin teminatı olan kıymetli  öğrenciler, gelecekte sizler büyük makamlarda bulunacaksınız. Ezberlediğiniz Kur’an sizi hem dünyada hemde ahirette yüceltecektir. İcra ettiğiniz görevlerde vatanın yücelmesi, milletin refahı için çalışacaksınız. Bu Kur’an kursunun eğitim ve öğretimini gerçekleştiren İl ve İlçe müftülüğümüze, binanın yapımında emeği geçen hayırseverlere teşekkür ediyorum. Bu yaşta Kur’an kursuna gelip hafızlık yaptığınız için sizleri, ailenizi ve sizleri yetiştiren hocalarınızı tebrik ediyorum.”

Ziyaret öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.