28.05.2018

İl Müftüsü Aşık, İftarını Öğrencilerle Birlikte Yaptı

Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi’nin ev sahipliğinde Aydem Fen Lisesi ve Erbakır Fen Lisesi yatılı öğrencileriyle  birlikte iftar  yaptı.

Yapılan iftarın ardından bir konuşma yapan İl Müftüsü Aşık, “Cenab-ı Hak Ramazan ayında tutmuş olduğumuz oruçlarımızı kabul eylesin. Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) bir hadisi şerifinde, ‘Oruçlu için iki sevinç ânı vardır: Biri, orucu açtığı yani iftar anındaki sevinci; diğeri de Rabbine kavuştuğu anki sevincidir.' Şu an bu iftar vaktinde küçük, tatlı, bir sevinç yaşadık. İnşallah Cennette Rabbimize kavuşunca da ikinci sevincimizi yaşayacağız. Bu iftar sofrasının hazırlanmasına katkı sağlayan ve davete icabet ederek iftar yemeğine katılan, müdürlerimize, öğretmenlerimize ve tüm gençlerimize teşekkür ederim. İçinde bulunduğumuz Ramazan ayını, en güzel bir şekilde değerlendirip bayrama ulaşmayı, Cenab-ı Hak hepimize nasip eylesin.” dedi.

Konuşmasını Müftü Aşık şöyle sürdürdü; “İl Müftülüğü olarak gençlik çalışmaları kapsamında çeşitli toplantılar icra ettik. İl Müftülüğümüzün icra ettiği bu organizasyonlar gençlik buluşmaları ve gençlik koordinatörleri açısından etkili ve verimli oldu. Bugün bu programlarımın sahadaki yansıması olan siz değerli gençlerle yaptığımız iftar programını önemsiyoruz. Maksadımız, dinini bilen, vatan ve millet sevgisi taşıyan, gençler yetiştirmektir. Bu çalışmalarla gençlerimizin sahih dini bilgi ile yoğrularak, Kur’an ve sahih sünnet ışığında yetişmelerine katkı sağlamayı hedefliyoruz.”

İftara Müftü Aşık’ın yanı sıra İl Müftü Yardımcısı Talat Özmet ile Hasan Hüseyin Palabıyık, Merkezefendi İlçe Müftüsü Dr. Gencal Şenyayla, Okul Müdürleri, öğretmenler, İl Müftülüğü personeli, İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Fatih Mehmet Eldemir, Merkezefendi İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörü İsmail Aydoğan ve öğrenciler katıldı.