14.05.2018

Ramazan Ayı Münasebetiyle Basın Toplantısı Yapıldı

2018 yılı "Ramazan Ayı" münasebetiyle Denizli İl Müftülüğü'nde basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısına İl Müftüsü Mehmet Aşık, İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Ortanca, Hasan Hüseyin Palabıyık, Talat Özmet ile Basın mensupları katıldı.

Toplantıda konuşan İl Müftüsü Mehmet Aşık şunları söyledi:

"Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2018 Yılı Ramazan ayı teması “İsraf” olarak belirlenmiştir.

Bu çerçevede hazırlanan Ramazan ayı vaaz irşat programında; Müftü, Müftü Yardımcıları, Merkez ilçe müftüleri, Vaizler, Şube müdürleri, Din görevlileri, İmam- hatip lisesi meslek dersi öğretmenleri, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri, emekli müftü, vaiz ve din görevlileri tarafından Merkezefendi ve Pamukkale ilçesi sınırları içindeki camilerimizde Ramazan ayı boyunca her gün öğle namazı ve teravih namazı önceleri yüzyüze vaaz ve irşat yapılacaktır. Ayrıca Delikliçınar Yeni Camii’nden merkezi yayından vaaz yapılacaktır.

Kadın vaizlerimiz tarafından Kur’an kurslarında, camilerde, cezaevinde, aile ve sosyal politikalar müdürlüğüne bağlı çocuk evlerinde, fabrikalarda vaaz ve irşat devam edecektir. Vatandaşlarımız Programları müftülüklerimizin sitelerinden takip edebileceklerdir.

Başkanlığımız tarafından http://ramazan.diyanet.gov.tr/  web sitesi hazırlanmış, Ramazan ayı ile alakalı materyal, görsel ve yazılara buradan ulaşabilirsiniz.

Enderun Usulü ve Cumhur Müezzinliği Programı Uygulanan Camiler

1. Pamukkale Delikliçınar Yeni Camii                           18 Mayıs 2018 Cuma
  2. Merkezefendi Bereketli Somuncubaba Camii           25 Mayıs 2018 Cuma

11. Üçler Mh.Emir Sultan Camii
  12. Başkarcı Yeni Camii

Mukabele Okunacak Camiler:

Camilerimizde mukabele programları hazırlanarak, Din Görevlileri tarafından, İmam Hatip Lisesinde ve Kur’an Kurslarında öğrenim gören hafız öğrenciler tarafından mukabeleler okunacaktır. İl Genelinde bütün camilerde namazlardan önce veya sonra mukabeleler okunacaktır.

Müştemilatında Her Gün İftar Verilecek Camiler:

Pamukkale Müftülüğü:

1. Pekmezci Camii
  2. Kaplanlar Camii
  3. Bağbaşı Merkez Camii

Merkezefendi Müftülüğü:

1. Kasri Arifan Camii

Kadir Gecesinde Sabah Namazına Kadar Açık Bulundurulacak Camiler:

Pamukkale ilçesi Delikliçınar Yeni Camii başta olmak üzere il genelindeki bütün ilçelerimizde tespitedilen camiler Kadir Gecesinde sabah namazına kadar açık bulundurulacaktır.

Sadaka-ı Fıtır:

Din İşleri Yüksek Kurulu 2018 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2019 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar en düşük sadaka-i fıtır miktarını 19 TL. (Ondokuz) olarak belirlemiştir.

Belirlenen bu miktar, "asgari miktar"dır, sadaka-i fıtırda verilecek meblağ konusunda bir üst sınır yoktur. Bu konuda ideal olan, herkesin kendi hayat standartlarına göre asgari günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir meblağı vermesidir. Söz konusu meblağ, gıda gibi ayni olarak veya para şeklinde nakdi olarak ödenebilecektir.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) şubelerince vatandaşlarımızın zekât ve fitreleri, ilgili fakir ve muhtaçlara ulaştırılmak üzere kabul edilecektir. TDV il ve ilçe şubelerimiz müftülükler bünyesindedir. Kabul edilen zekât ve fitreler yatılı kurslarımızda okuyan öğrencilerimize, üniversitede öğrenim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere, müftülüğümüze müracaat eden ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, mültecilere ulaştırılacaktır.

RAMAZAN AYINDA KARDEŞ İL VE İLÇELER

Diyanet İşleri Başkanlığı Ramazan ayı talimatı çerçevesinde “Kardeş İl” “Kardeş İlçe” belirlenmesi veKarşılıklı vaaz- irşat yapılması istenmektedir. Bu sebepletalimat kapsamında belirlenecek “Kardeş İl” ile karşılıklı olarak vaaz ve irşat hizmetinde bulunulacak, aynı şekildeilçe müftüleri de görev yaptıkları ilin ilçeleri arasından tespit edecekleri bir “Kardeş İlçe” ile karşılıklı olarak vaaz ve irşat hizmetinde bulunacaklardır."