27.04.2018

Başkanlık Heyetinden Vali Yardımcısı Halil Canavar’a Ziyaret

İl Müftüsü Mehmet Aşık, ilimizde düzenlenen “Din İstismarı İle Mücadele”  paneli nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan gelen heyetle beraber Valimiz Hasan Karahan’ın il dışından olması sebebiyle, Vali Yardımcısı Halil Canavar’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarete Diyanet İşleri Başkanlığı Kurullar ve Koordinasyon Daire Başkanı Muhammed Zeyd Özel ve Başkanlık Vaizi Nurettin Muhtar Acar ve Ankara Müftülüğü Vaizi Ulviye Ezerbolatoğlu  eşlik etti.

Ziyarette konuşan İl Müftüsü Mehmet Aşık, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın organize ettiği ‘Din İstismarı İle Mücadele’ paneli nedeniyle şehrimizde bulunan hocalarımızın çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Dün Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilen panele 900 civarında din görevlisi, Kur’an kursu öğreticisi, üniversite öğrencileri ile sivil toplum kuruluşları katıldı. Bugün Delikliçınar Yeni Camii’den merkezi vaaz sisteminde tüm camilerde canlı olarak Başkanlık Vaizi Nurettin Muhtar Acar hocamız konuşacaktır.” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetti dile getiren Vali Yardımcısı Halil Canavar, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın ‘Din İstismarı İle Mücadele’ alanında yürüttüğü çalışmalardan dolayı şükranlarımı sunuyorum. Tekrar 15 Temmuz süreçlerinin yaşanmaması için halkımıza gerçek sahih dini bilginin Diyanet İşleri Başkanlığı marifetiyle anlatılması büyük önem arz ediyor.” dedi.