25.04.2018

Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, ADRB Çalışanları İle Toplantı Yaptı

“İl Buluşmaları” programı vesilesiyle Denizliye gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) vaizleri, KYK Manevi Rehberleri, Gençlik Koordinatörleri ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı sevgi evlerinde görev yapan Din Görevlileriyle 22. 04.2018 Pazar günü Denizli İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’nda bir araya geldi.

Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanı Esma Erten ve İl Müftü Yardımcısı Talat Özmet’in de katıldığı programda Prof. Dr. Huriye Martı, son yıllarda Diyanet İşleri Başkanlığı toplumun her kesimine yönelik hizmetler yapmakta olduğunu, bunu da Aile ve Dini Rehberlik Büroları vasıtasıyla yürüttüklerini söyledi.

Prof. Dr. Huriye Martı yaptığı konuşmada, “Yaptığımız çalışmalarda samimiyiz, iyi niyetliyiz ancak metot konusunda eksiklerimiz var, bu konuda sevgi evleri için manevi rehberlik el kitabı kısa zamanda hazırlanıp personelimize gönderilecektir. Müftülüklerimiz, bu hizmetleri yürüten görevlilerle en az ayda bir defa toplantılar yapmalı ve tecrübe paylaşımında bulunmalıdır. Tecrübe paylaşımları bizim hizmetlerimizin daha iyi bir seviyeye gelmesi için büyük bir önem arz etmektedir. Ayrıca Aile ve Dini Rehberlik Bürolarının faaliyetlerini erkeklerle birlikte yürütmek gerekmektedir. ADRB sadece erkek veya bayanlara has değil tüm aile kurumuna hizmet eder bir işleve sahip olmalıdır. Toplumun içerisinde bulunan Vaizlerimiz, Kur’an Kursu Hocalarımız, İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlarımız gençlerin dilinden daha iyi anlamakta ve Diyanetten neler beklediğini daha iyi hissedebilmektedir.” dedi.

İl Müftü Yardımcısı Talat Özmet Denizlide yürütülen ADRB çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunarak, “Tekstil kenti olan denizlimizde yirmiyi aşkın iş yerinde haftalık Dini Sohbetler yapılmakta, işçi kardeşlerimizin ayağına din hizmeti götürülmektedir. Engelli Koordinatörleri tarafından işitme engellilere dini bilgiler kursu düzenlenmektedir. Başkanlığımızın talimatı gereği liselerde gençlik temsilcileri belirlenmiş müftülüğümüz tarafından yapılacak olan faaliyetlerde gençlik temsilcileri aktif hale getirilecektir.” dedi.

Prof. Dr. Huriye Martı yapılan çalışmalar hakkında İl Müftülüğüne ve ADRB çalışanlarına teşekkür etti.