28.03.2018

Denizli’de Regaib Kandili Dualarla İdrak Edildi

Ramazan ayının habercisi, üç ayların ilk kandil gecesi olan mübarek Regâib Kandili Denizli’de tüm camilerde dualarla idrak edildi.

Regâib Kandili münasebetiyle Denizli İl Müftülüğü’nün organize ettiği program Delikliçınar Yeni Camii'nde, cemaatin yoğun katılımıyla icra edildi.

Program, Delikliçınar Yeni Camii görevlilerinin okuduğu Kur’an-ı Kerim’le başladı.

Programda konuşma yapan Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, mübarek üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen Regâib Kandili ile üç ayların öneminden bahsetti.

Rahmet yüklü ve feyizli bir zaman dilimi içeren üç ayların ilk mübarek gecesinin Regâib Kandili olduğunu söylen Müftü Aşık, Hz Muhammed (sav)'in yaptığı duayı işaret ederek "Rabbimiz İslam ümmeti olarak bizlere Recep ve Şaban aylarını mübarek eyle, bizi biz kılan değerlerle mübarek eyle, bizlere, işlediğimiz bütün kötülükleri arkamızda bırakarak Kur'an ayına, Ramazan ayına kavuşmayı nasip eyle" şeklinde konuştu.

Manevi açıdan feyizli ve bereketli üç ayların ilki olan Recep ayının rahmete vesile olması hususunda tüm Müslümanlara görev düştüğünü belirten Müftü Aşık, bu aylardaki kandillerden ilki olan Regâib Kandili münasebetiyle dargınların barışması, akraba ziyaretlerinin yapılması gerektiğini belirterek, “Müslümanlar için üç ayların dini duyguların yoğunluk kazandığı, merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruk noktaya ulaştığı bir mevsimdir. İnanlar için üç aylar özel günleri ve kandil gecelerini barındırdığı için manevi atmosferi diğer zamanlardan daha yoğundur. Bu mübarek geceler, murakabe zamanlarıdır. Kendimizi, ibadetlerimizi, yaptıklarımızı gözden geçirme, tevbe ve istiğfar vakitleridir. Bu günlerin kıymetini bilerek, çok iyi değerlendirmemiz lazım. İnşallah bu günleri iyi değerlendirerek Rabbimizin rızasına muvaffak olacağız." dedi.

İnanların hayatında Cenab-ı Hakk’a dua etmenin ve yalnız ondan isteminin altını çizen Müftü Aşık şunları söyledi:

“Peygamber Efendimiz buyuruyor ki, beş gece vardır ki onlarda yapılan dualar geri çevrilmez. Onlar Recep'in ilk cuma gecesi, yani bu geceye işaret ediyor Peygamber Efendimiz. Şaban ayının ortasında bulunan gece, Berat Gecesi’, üçüncüsü, cuma gecesi, dördüncüsü Ramazan Bayramı ve beşincisi de Kurban Bayramı Geceleridir.”

Konuşma sonrasında Müftü Aşık, yaptığı duada, şu niyazda bulundu: “Şuan Ya Rabbi, Vatanımızın güvenliği, milletimizin huzuru, bölgemizde barış ve selametin temini için kahraman güvenlik güçlerimizin sınır ötesi harekâtını ve çalışmalarını hayırlı eyle. Yedi düvele değil yetmiş düvele karşı çarpışan şanlı ordumuza nusretinle ve kudretinle yardım eyle, zaferlerini kutlu eyle.”

Duanın ardından kılınan namaz sonrası Denizli Büyükşehir Belediyesi, cami cemaatine çeşitli ikramlarda bulundu.