10.03.2018

Denizli Müftülüğü '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' Konferansı Düzenledi

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü" münasebetiyle Denizli İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun (ADRB) organize ettiği ''adalet ve hakkaniyet bağlamında kadın ve adalet' konulu konferans Pamukkale Halk Eğitim Merkezi'nde 6 Mart Salı günü halkın yoğun katılımıyla yapıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Pamukkale Müftülüğü vaizi Zehra Ünsal'ın Kuranı Kerim tilaveti ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan il vaizi ve ADRB  koordinatörü Aliye  Arslan,kadının, hayatı anlamlı hale getiren hazineler olduğunu bir erkeğin  kalbinde annesi, eşi, kız kardeşi ve kızı olarak 4 kadının bulunduğunu bunların haklarına özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.

"Kur'an ve Sünnet bağlamında Kadın ve Adalet" konulu konferansı veren Merkezefendi Müftülüğü vaizi Hamide Belgrad'ta eski Yunan, Roma,Yahudilik,  Hristiyanlık ve modern çağda kadının statüsü ile İslam'ın kadına verdiği önemin karşılaştırmasını yaptı.

Program konuşmaların ardından Honaz Müftülüğü vaizi Tuğba Erkol'unyaptığı dua ile son buldu.