29.11.2017

İl Müftüsü Mehmet Aşık, Tavas İlçesinde Mevlid-i Nebi Konferansına ve Merkez Yeni Camii’nin Resmi Açılışına Katıldı

Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, Tavas ilçesinde bir dizi programa katıldı.

“Mevlid-i Nebi” başlıklı konferansı ve Merkez Yeni Camii’nin açılışı için İl Müftüsü Aşık, Yeni Cami Konferans salonunda Tavas’lılar bir araya geldi.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Çağırgan Mahallesi Merkez Camii İmam Hatibi Lütfi Sevimli’nin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Açılış konuşmasını Tavas İlçe Müftüsü Recep Balaban yaptı. Müftü Balaban konuşmasında, Merkez Yeni Camii’nin yapımında emeği geçen kişilere, kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Merkez Yeni Camii Dernek Başkanı Emin Özdener ve Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol bir selamlama ve konuşması yaptılar.

Tavas Anadolu İmam Hatip Ortaokul öğrencileri ilahi dinletisi sundu.

Konferasında Müftü Aşık, Hz. Peygamber (sav)’in ahlakını örneklerle anlatarak, “O’nun örnek ahlakını ailemize, iş yerimize, sokağımıza, şehirlerimize, insanlar arası ilişkilerimize taşımamız gerekiyor. Ailemizde ve toplumumuzdaki problemler; Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’i örnek aldığımızda sona erecektir.” dedi.

Yapılan konferansa Tavas Kaymakamı Recep Öztürk, Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Daire Amirleri ve Tavas halkı yoğum bir katılım gösterdi.

Konferansın bitiminde Merkez Yeni Camii’nin açılışına geçilerek, İl Müftüsü Mehmet Aşık’ın yaptığı duayla gerçekleştirildi.

İl Müftüsü Aşık ve protokol üyeleri caminin içinde incelemelerde bulunarak İlçe Müftüsü Recep Balaban’dan bilgi aldı.

Öğle namazının kılınmasından sonra programa iştirak eden misafirlere yemek ikramında bulunuldu.