26.11.2017

Denizli Müftülüğü ADRB’den Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Konferansı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü vesilesiyle Denizli İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Halk Eğitim Merkezinde “Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi” konulu konferans düzenlendi.

Konferansta, Denizli İl Vaizi Aliye Arslan; kadına yönelik yapılan şiddetin sebepleri ve şiddete götüren nedenler konusunda bilgi verdi. Şiddetin ailede öğrenilip toplumda yayıldığına, bu yüzden toplumun mimarları olan kadınlara büyük görev düştüğüne dikkat çekti.

Kadın ve Demokrasi Derneği il hukuk temsilcisi Avukat Ayşe Başer; şiddete maruz kalanların nasıl bir yol izleyeceği ve hukuki hakları konusunda bilgi verdi. Fiziksel şiddet ile psikolojik şiddete maruz kalanların, bu durumları nasıl ispatlayacağı hususunda gelen sorulara cevaplarverdi.

27.11.2017 tarihinde 10.00-12.00 saatleri arasında yapılan konferansa yaklaşık 450 kişi iştirak etmiştir.