22.08.2017

Müftü Aşık, TDV Vekaletle Kurban Kesimi Bilgilendirme Toplantısına Katıldı

Denizli Müftüsü Mehmet Aşık, Aydın Müftülüğünün ev sahipliğinde yapılan Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) 2017 Vekaletle Kurban Kesimi Ege Bölgesi Bilgilendirme Toplantısına katıldı.

Aydın Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü Yabancı Yayınlar Daire Başkanı Yıldıray Kaplan,  Türkiye Diyanet Vakfı Genel  Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin,  Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul, Denizli Müftüsü Mehmet Aşık, İzmir, Muğla, Manisa, Uşak illerinde görev yapan il müftüleri, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, vaizler, şube müdürleri, din görevlileri ve TDV şube sorumluları katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda, TDV'nin tanıtım filmi gösterilerek, Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul tarafından açılış konuşması yapıldı.

Tanıtım konuşması yapan Daire Başkanı Yıldıray Kaplan da, kurbanın bir ibadet olduğunu hatırlatarak vatandaşların kurbanlarını vekâletle DİB ve TDV’ye emanet ettiklerini söyledi.

TDV Genel  Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin toplantıya katılanlara, vekâletle kurban kesimi organizasyonu hakkında bilgiler verdi.

Denizli Müftüsü Mehmet Aşık, 2017 Vekaletle Kurban Kesimi toplantı sonrası bir açıklama yaparak, “Denizli’den 75 arkadaşımızla katıldığımız toplantı, oldukça verimli geçti.1993'te başlayan kurbanla vekalet 24 yıldır artarak devam ediyor. Geçen yıl, ilimizden 2002 adet vekâletle kurban bağışı oldu, inşallah bu yıl milletimizin teveccühü ile sayımızı artıracağız. İnşallah nasıl camide toplumumuzun önüne geçip namaz kılıyor, önder oluyorsak, bu tür mali ibadetlerde de onlara öncü olmamız lazım. Milletimizin vekâletle kurban programına her yıl olduğu gibi bu yıl da, inşallah büyük teveccüh göstereceğine inanıyorum.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile bu yılki Vekâletle Kurban Kesim Programı kapsamında, yurt içinde 275 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında da 135 ülkenin 400 bölgesinde vekalet yoluyla kurban kesimi yapılacağını belirten Müftü Aşık, 275 bin kurban hissenin kesilerek dağıtımının planlandığını söyledi.

2017 Yılı vekaletle kurban kesimi hakkında Müftü Aşık şu bilgileri de verdi: "Vakfımız vekaletle kurbanlarını yurt içinde kestirmek isteyen vatandaşlarımız için bir hisse bedeli 850.-TL, kurbanlarını yurtdışında kestirmek isteyen vatandaşlarımız için bir hisse bedelinin ise 600.-TL olarak belirlemiştir. Bu vesileyle kurban bağışı yapmak isteyen vatandaşlarımız hisse bedellerini PTT şubeleri ile anlaşmalı bankalar aracılığıyla da Türkiye Diyanet Vakfı Kurban Hesabına 31 Ağustos Perşembe günü saat 12.00’ye kadar yatırabileceğini ya da il ve ilçe müftülükleri ile cami görevlilerimize 31 Ağustos Perşembe günü saat 12.00’ye kadar bizzat başvurarak makbuz karşılığında bağış yapabilecektir. Bunun yanı sıra vatandaşlarımız, www.diyanetvakfi.org.tr  ve adreslerinden 01 Eylül Cuma günü saat 23.59’a kadar kredi kartı ile online işlem yapabilirler.”